--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:684418 kpl

Perussuomalaisten kasvukivut ja vanhojen luotettavuusongelmat

Suomen talous on lähivuosina erittäin suurten ongelmien edessä. Julkisen sektorin kuluja pitää pystyä karsimaan ainakin 12 miljardia euroa. Nuorisotyöttömyyttä ei ole saatu kuriin, sillä noin joka viides alle kaksikymmentäviisivuotias on työtön eikä parempaa ole edes luvassa. Sairaanhoitopiirit eivät ole kyenneet toteuttamaan hoitotakuita ja vielä puuhataan eläkeiän nostamisen lisäksi niiden leikkauksia.

Nykytekniikalla hallinnon tietojenkäsittelyn olisi pitänyt karsia tuottamattomaan työhön sijoitet-tujen määrää, mutta se vain paisuu. Epärehellisyyden leimaamissa puolueissa vallan pönkittämiseen kuluvat varat voisi osoittaa kansan hyvinvoinnin kohottamiseen. – Miksi näin ei tapahdu?

Vallanjaossa tukijoukon suuruus ratkaisee äänestykset. Ydinjoukko tarvitsee harmittomia joo- miehiä pysyäkseen vallassa. Kun puolueiden saamat järkyttävän suuret tuet eivät riitä, tukijoita autetaan esiin hämäräperäisen, jopa ”rikollisesti” hankitun mainosrahan avulla. - Viranomaiset puuttuivat kepun tapaan kerätä vaalirahoitusta jäsenmaksuina heiltäkin, jotka eivät ole jäseniä.

Vielä nyky-yhteiskunnassa puolueille niiden koko on tekoja tärkeämpää. – SDP:n uusi puolue-sihteeri etsii kasvua varallisuusveron palautuksella, vaikka puolue oli itse poistamassa sen. Hän korostaa maahanmuuttoystävällisyyttään, kun Urpilainen ja Heinäluoma esittävät päinvastaisia näkemyksiä.

Sodanjälkeisinä vuosikymmeninä puolueiden päämäärät ja tavoitteet ovat muuttuneet. Ammattiliitot ja ideologiset taustaryhmät esittävät jäsenistönsä tulonjakotavoitteet. Ennen varakkaana pidetyn kokoomuslaisen työnantajan tulotaso saattaa olla murto-osa lakko-oikeuttaan häikäilemättömästikin käyttävän äärivasemmistolaisen työntekijän tuloista ja eläkkeistä. Mistähän johtuu, että puolue-uskollisuus saattaa mennä aviouskollisuudenkin edelle. Muodostavatko puolueet ja ammattiliitot päällekkäisiä edunvalvontaorganisaatioita?

Joka puolueessa ilmenee sisäistä suosikkijärjestelmää. Heinolan kokoontumisesta lähtien perus-suomalaisiakin on lajiteltu jyviin ja akanoihin. Lajitteluperusteet eivät ole aina asiapohjaisia, vaan ne perustuvat suosikkien mukana vetämiseen. Kokkolan puoluekokouksen jälkeen kenttäaktiivit alkoivat heitellä pyyhkeitä kehään. Ehdokkaat pyrkivät näkyville mitättömillä varoillaan, mutta samaan aikaan on torjuttu loistavia kasvumahdollisuuksia, ts. voimavaroja on ollut tuhlattavaksi asti.

Eduskuntatalolla järjestetyssä puoluevaltuuston kokouksessa puheenjohtaja Timo Soini kysyikin: ”Uskallammeko voittaa vaalit?” Hän totesi, että voitamme vaalit, jos emme itse töpeksi. Raimo Vistbacka ilmoitti Vetelissäkin tyytyvänsä pieneen kasvuun.

Tämänhetkisten kannatuslukujen perusteella perussuomalaisista tulee vähintään kymmenen henkinen eduskuntaryhmä. Tulostavoite edellyttää ehdotonta itsenäisyyttä ja ennen kaikkea yhtenäi-syyttä piireissä. Velattoman puolueen ei ole tarvinnut sitoutua ”lehmäkauppoihin”. Siksi sen on helppo lähteä etsimään keinoja kasvun avulla tasapuolisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

 

 

Alpo Ylitalo

Ps., kaupunginvaltuutettu

Kokkola 2010-06-04