--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701686 kpl

Tuurilla vai taidolla?

Suuren valiokunnan oppositio arvostelee pääministeri Kataisen lupauksia Kreikan tukemiseksi. Katainen vetosi kiireeseen! - Perussuomalaisten vakuusvaatimuksia haluavat nyt muutkin, mutta kukaan tiedä, millä vakuuslupausten arvo katetaan. Lyhennysten ja korkojen maksun laiminlyönti voi laukaista vakuuksien realisointitarpeen. Kuka aloittaa realisoinnin ja milloin? Mitä realisoinnin jälkeen? Ruokkiiko  korko- ja vakuuspolitiikka uutta ja suurempaa talouslamaa?

- Kataista syytettiin valtuutensa ylittämisestä. Kukaan ei ole kysynyt, missä on poliitikkojen ja heidän neuvonantajiensa talousviisaus, kun maailmaa on johdettu ja   tähän malliin. Vanhasen ja Kataisen mukaan Amerikan laman ei pitänyt koskea Eurooppaa! Miten heidän lausuntonsa istuu tähän päivää? Katainen myöntää Espanjan ja Italian korkojen nousun olevan äärettömän suuri uhka uuden laman synnylle. Parisen kuukautta sitten näiden maiden sanottiin selviävän omillaan.

Sijoittajat ovat perineet korruptoituneilta mailta hyvää korkoa, mutta ovat joutuneet toteamaan ne epävarmoiksi rahoituskohteiksi. Ne kiinnostavat edelleenkin sijoittajia, mutta lainoille vaaditaan entistä turvaavampia vakuuksia. Korot liukuvat, kun  prosenttia ei ole lukittu, jolloin raha on markkinahintaista. Valtioiden budjetti-rahoituksen summat ovat suuria, mistä syystä ne kiinnostavat erityisesti. Niitä on pidetty myös ilmeisen varmoina lainoituskohteina.

Lainanantajat nostavat velkaisten valtioiden korkoja kantokyvyn äärirajalle ja jopa yli. Velkainen maa on hyvä asiakas. Tietävätkö poliitikot kytköksistä luottoluokitus-laitosten ja lainanantajien välillä? - Luottoluokitukset saattavat palvella sijoittajien tavoitteita. Rahoittajan  raha- ja korkopolitiikka ajaa euromaita  yhteisvastuuseen  ylivelkaantuneiden maiden auttamiseksi. Tällä hetkellä voidaan katsoa sijoittajien ja heidän edunvalvojiensa onnistuneen pyrkimyksissään. - Takaussitoumukset  johtanevat euromaat liittovaltioon.

Pääministeri Kataisen  mukaan Eurooppaa  uhkaa uusi lama ja Suomea suurtyöttö-myys, ellei pankkikriisiä estetä. Sijoittajia edustavat poliitikot väittävät estävänsä myös korkojen nousua -  Kreikan kohdalla on todistettu, että sen lisäksi valtioiden takuista hyötyvät ainoastaan sijoittajat. Poliitikoilla on edustamiensa voimien olettamuksia, mutta ei näyttöjä mitä tapahtuu, jos yhteisvastuuseen ei mennä.  Tavoitteena on turvata sijoittajien saatavat ja maksattaa ne jäsenmaiden veron-maksajilla. Ovatko yli varojensa  eläneet  "kusettaneet" valtiomiehiä?

Sijoittajat vaativat turvaavia vakuuksia saatavilleen. Korkovaatimukset toimivat bisneksen katalysaattorina. Omaisuuserien pilahintaan tapahtuva uudelleenjako  lähestyy. Millä opeilla poliitikot kykenevät vastaamaan bisnespiirien tavoitteisiin?  Sitoutuessamme muiden maiden velkojen maksajaksi joutunemme kokemaan 90-luvun laman uudelleen.

Alpo Ylitalo

Kokkola