--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701686 kpl

Energiapolitiikasta talouskasvun este

Päästökauppojen myötä kiihtyvästi kasvavat energiakustannukset alkavat olla rasite teollisuudelle. Outokumpu suunnittelee jo tuotannon pysäyttämistä talvikuukausiksi korkeimman energiahinnan aikana.  – Tätäkö energiapolitiikasta päättävät haluavat, että sähkön hinnasta tulee tosiasiallinen este teollisuustuotannon kannattavuudelle. Outokumpu ilmoitti, että sähkön myynti olisi kannattavam-paa kuin teräksen teko.

Euroalueen lakot, liian korkea rahan arvo ja yltiöpäinen energiaverotus takaavat Kiinan teollisuuden kasvun jatkuvan. Lokakuulta sen talouden tunnusluvut osoittavat 22,9 % kasvua. Valuuttavaranto kasvoi 22,15 miljardia dollaria. Koko euroalueen teollisuuden kilpailukyvyn heiketessä Kiinan vienti ja sijoitukset ulkomailla valtaavat markkinoita. Ymmärtämättömyyttämmekö me kasvatamme oman teollisuutemme kustannuksia? Emmehän ole yksin maailmassa, vaan investointihyödykkeitä vievänä maana entistä riippuvaisempi ympäristöstämme.

Yhä useampi EU-maa ottaa lainaa Kiinasta ja monet, kuten Suomi, antavat sille talousapua. Saavuttavatko Japanin jatkuvat nollakasvun vuodet nyt Euroopan? Tulevaisuudessa joutunemme vain muistelemaan elettyjä talouskasvun vuosia.

Alpo Ylitalo

kaupunginvaltuutettu, Ps.

Kokkola