--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697571 kpl

Vastausta Hänniselle

Kepun K-P:n piirin toiminnanjohtaja Erkki Hänninen äänestäjien aliarvioinnista

Kokkolan perussuomalaisten varat eivät riitä tilaamaan koko maan lehtiä, mutta luotan ymmärtäneesi lukemasi lehdet oikein. Luin huoltamon Pohjalaisesta 6.3.: ”Tuki on aina positiivinen ja iloinen asia. - Tuomo Puumala (kesk.) junailtuaan itselleen 5000 euron tuen Maaseudun kukkaisrahaston säätiöstä, jota hallitsee Nuoren keskustan liitto, jonka puheenjohtaja hän on, 2009.”   Tuore tieto todistaa Kepun vaalirahoitusperinteen levinneen kaikkialle.

Hätääntyneenä perussuomalaisten kasvusta aloitit loanheiton Kp:ssa 2.3. viitaten Kainuun Sanomiin, että vaalilupausten pohjanoteerauksesta vastaa Timo Soini. Kirjoitat maatalouden tukipajatsosta viitaten Putkosen kirjoitukseen Turkulaisessa. Jatkat 6.3. sanoen, että jouduin menemään jopa 20 vuoden taakse yrittäen löytää Esko Ahon hallituksen syylliseksi nykytilanteeseen. - Teille kannatuksen hiipuminen on itseisarvo, kun me olemme huolissamme koko kansan tasapuolisesta hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Kaikki eivät ehkä tiedä, että Ahon hallituksen alun n.14 miljardin (mrd.) valtionvelka oli n. 16 % bruttokansantuotteesta (BKT). Vuonna 2008 tämä oli 54 mrd. eli 29 % BKT:sta. Viime vuoden lopussa se oli jo 75 mrd. eli n. 55 % BKT:sta likiarvoin ilmaistuna. - Korutonta kertomaa, miten maata on johdettu. Kaikkien veronmaksajien taakka kasvaa toteuttaessanne vihreiden vaatimuksia ja velaksi eläminen jatkuu. Norjan lohta tuodaan 22 milj. kg/v. ja omat kalankasvattajatkin muuttavat Ruotsiin.

Olette panneet pankit maksajiksi. - Onko se totta? Ahon hallitus avasi pankeille piikin, jonka hinta oli veronmaksajille 50 mrd. markkaa. Sen päälle valtio kärsi korkotappioina n. 10 mrd. markkaa, tulkinnasta riippuen. Summasta puuttuvat vielä tappiot liikepankeille (Wikipedia).

Valtio-omistajaohjaus ei toiminut, kun Stora-Enso hävisi Amerikan seikkailuissa n. 6,5 mrd. euroa. Sonera osti Saksasta raitista ilmaa 4,3 mrd:lla eurolla. Fortum investoi 2,7 mrd. Euroa Venäjälle! Norjalaiset saivat Kemiran mukana lahjana Soklin, jonka he arvioivat 5 mrd:n euron arvoiseksi. Yara myi Siilinjärveltä 8 milj. tonnia 67 % rautaa sisältävän pasutevuoren Kiinaan. - Telakat, Valmet-traktori ja autokatsastus on ”pantu lihoiksi”, kuten teitte tyrkyttäjäpankeille. Tämä osoittaa, että kansa pannaan maksajaksi.

Kahden atomivoimalan toimiluvat ja turpeen kevyin verokohtelu, muistini mukaan tuulivoiman syöttötariffit 105,30 euroa kolme vuotta ja 83,50 euroa 12 vuotta ovat hyökkäys hajautetun bio-energiatuotannon käyntiin saattamista vastaan. Hyvä asia ovat tuulivoimalat, mutta kuka ne omistaa ja tekee? Me emme elä tuulesta, mutta toipuvan metsäteollisuuden tuotanto muodostaa viidenneksen kansantaloudesta. Hakkeen energiakäyttö lisäisi metsän kasvua ja pysyviä työpaikkoja kotimaahan. - Missä ne tekemänne tuhannet uudet työpaikat ovat?

Kirjoitin Kp:ssa johtamanne hallituksen konkreettisista teoista, joiden seurannaisvaikutuksista kansa kärsii. Kertomasi Putkosen lehtiterveiset eivät sälytä maksutaakkaa veronmaksajille.  Maaseutupoliittisen ohjelmatyöryhmän jäsenenä tiedän, ettei se sisällä Putkosen ajatuksia. - Olisiko hän tehnyt näköistään lehdistöpolitiikkaa?

Muutosta vaativat eivät tee sitä, mutta sen toteuttajiakin löytyy.

Alpo Ylitalo

kansanedustajaehdokas, Ps.

2011-03-06