--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697486 kpl


Demareiden valtaanpääsy voi tulla Suomelle kalliiksi


Nykyinen hallitus on saanut kansantalouden nousuun ja työttömyyden laskusuuntaan. Työllisyys-aste nousi toukokuussa 72,3 prosenttiin ja työllisiä oli 90 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen trendi oli 71,4 prosenttia. Nyt, jos koskaan ammattiliitoilta ja demarien puheenjohtajalta edellytettäisiin malttia.


Räksyttävältä pj. Antti Rinteeltä, oppositiolta ja hallituksen tavoitetta arvostelleilta professoreilta on kysyttävä, mikä ajatuksissanne meni pieleen, kun piditte hallituksen 72 % töllisyystavoitetta mahdottomana. Yrittäjä tavoittelee tehokkuutta ja lisätuloa hyvien työtekijöiden avulla. Jos työ on tuottavaa, hän voi palkata lisää työntekijöitä. Miksi hänen pitää sietää jopa tahallaan vahinkoa tekevää työntekijää, joka haittaa yrityksen kasvua ja uusien työpaikkojen syntyä? Palveleeko SAK:n asenne ja lakoilla uhkaaminen demareiden vaalikampanjaa vai myönteistä talouskehitystä sekä maan ja kansan hyvinvointia?


Viikolla aamu-tv:ssä SAK:n johtaja uhkasi taas lakolla, ellei hallitus vedä takaisin työsuhdeturvan heikentämissuunnitelmaansa.Vaaleihin valmistautuva ammattiliittotaustainen demareiden puheen-johtaja Rinne on ilmeisesti lakkouhkailujen takana. Mihinkäpä "koira" karvoistaan pääsee?


Pitkään työnantajakokemukseen perustuen koen, että suotuisaan työllisyyskehitykseen vaikuttaa juuri se uskaltavatko yrittäjät palkata lisää työntekijöitä. Riski kasvaa uuden työsuhteen alkaessa. Juuri siksi yrittäjä vertaa mahdollista hyvötyä kasvavaan riskiin. Jos hyöty toteutuu, se saattaa avata mahdollisuuden työllistää lisää, mutta riskin konkretisoituessa yritys voi ajautua jopa konkurssiin. - Työllistämisvelvoitepakkoa ei ole, mutta on kattava sosiaalinen turvaverkosto!


Timo Soini ja Raimo Vistbacka yrittivät pakottaa perussuomalaiset äänestämään haluamallaan tavalla. Kansa ei totellut ja tuloksena oli poliittinen itsemurha. Samoin epäonnistunut työsuhde - työltämisvelvoite tuhoaa yritykset ja työpaikat.


Voimme toivoa järjen voittoa, että SAK:sta löytyisi selkärankaisia jäseniä, jotka ymmärtäisivät, että Antti Rinteen vaalitavoite voi konkretisoitua suurtyöttömyytenä. Onko nousukautena velaksi elävän maan kansalla varaa uhmata väistettävissä olevaa riskiä ja vaikeuttaa asumistukea keräävien SAK:n häiriköiden yllyttämänä omaa elämäänsä?


Amerikan presidentti touhuaa kuin norsu porsliinikaupassa. Hänen maailmankauppaan aiheutta-miensa vaurioiden vaikutuksesta syntyy riski maailmanlaajuiselle taloustaantumalle. Investointihyödykkeistä elävän Suomen talous nousee vain, jos ulkomailla alkaa investointibuumi. Siksi kauppapoliittinen riski on suuri ja vaikutus erittäin pitkäkestoinen.


Edellisen perusteella SAK:n johdon pitäisi katsoa peiliin ennen kuin aloittaa venäläisen ruletin. Vaikka olemme kaukana Ruotsin ja Norjan työllisten määrästä, silti elämme ansiotasoa korkeampaa elintasoa - velaksi.


Alpo Ylitalo

Kokkola 2018-09-07