--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707271 kpl

Kansa on närkästynyt palkankorotusyritykseen!

Lapsuutemme koti- ja koulukasvatuksen tuloksena koemme Suomen turvalliseksi oikeusvaltioksi. Työelämässä yhteiskuntakäsitystämme muovaavat laajemmat vaikuttimet. Asemamme vakiintuessa alamme ymmärtää yhteiskunnallisen vallankäytön vaikutuksia, vaikkei aina käyttötapoja. Virka- ja poliittisen henkilöstön teot vahvistavat tai heikentävät oikeusvaltiokäsityksiämme. Luonnollisesti ikä ja tehtävät muiden vaikuttimien tavoin sävyttävät uskoamme hallintoon.

- Hyvä esimerkki luottamuspulaa lisäävästä hallintotavasta on Kokkolan virkamiesjohdon salaiseksi tarkoitettu palkankorotusyritys. Poliittista pohjustusta tuli edellisessäkin valtuuston kokouksessa Kari Urpilaisen kiittäessä virkamiesjohtoa erittäin ansiokkaasta työstä. - Äänestäjiltä saamieni puhelujen määrä ja sisältö todistavat luottamuspulaa vallankäyttäjien ja äänestäjien välillä.

Kokkolan hallinnossa on vielä useita vaikeita kysymyksiä ratkaistavana, ennen kuin Kokkotyösäätiön ja energialaitoksen tapahtumille on saatu lopullinen, äänestäjiäkin tyydyttävä ratkaisu. Salaiseksi tarkoitettu palkankorotusyritys synnyttää perustellun epäilyn, että muutakin salataan. Tapa ei ainakaan lisää hallinnon  luotettavuutta.

En kiistä ko. virkamiesten ansioita, mutta tuskin he kärsivät köyhyydestä. Moni hallinnon toimihenkilö on suostunut palkattomaan vapaaseen. Siinä on teko, jota voisi kiittää. Tässä talous- ja työllisyystilanteessa on vaikea rahoittaa välttämättömät kulut. Ei ole perusteita poiketa palkkojen harmonisointiohjelmasta. Liekö ajattelemattomuutta vai piittaamattomuutta? - Maltti on valtti!

Alpo Ylitalo

kaupunginvaltuutettu

Kokkola 2009-11-29