--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707286 kpl

Hauen heittouistelu

 

Uistelukilpailuista lisäystä matkailuun.

 

Kokkolan- ja Pietarsaarenvälinen saaristoalue tarjoaa urheilukalastajille ja matkailulle ainutlaatuisia elämysmahdollisuuksia. Hauen kotitarvekalastus, kuten urheilukalastuskin, ovat lähes loppuneet viime vuosikymmenten aikana. Korkea elintaso, mukavuudenhalu, hyvä sosialiturva ja markettien kalantarjonta syrjäyttävät kotitarvekalastusta. Kalastus ammattina ei kiinnosta, sillä nuoret kokevat kylmätiskin saalisvarmuuden hyvänä. Asennemuutos lisää virkistyskalastajien määrää.  Suomessa onkin n. 2 milj. vapaa-ajankalastajaa.

 

Helppo lainarahan saanti 1980-luvulla lisäsi välineiden ostoa ja vetouistelukilpailujen suosiota. Kilpailijamäärien kasvu oli rajua. Lähes kaikissa kilpailuissa puhuttiin sadoista veneistä. Suurimassa kilpailussa, johon itse osallistuin, oli 850 venekuntaa. Miehistöön kuului usein ainakin kaksi,  jopa kolmekin jäsentä. Se kertonee kilpailuihin osallistuneiden käyttämästä rahamäärästä. - Markka-aikana osallistumismaksukin saattoi olla 250 mk/vene. Hyvien palkintojen kiihottamina monet kilpailijat tulevat jopa viikkoa ennen kilpailuja paikkakunnalle harjoittelemaan ja etsimään "ottipaikkoja".

 

Korkeat osallistujamaksut mahdollistavat hyvät palkinnot ja se vaikuttavat kilpailijoiden sekä  harjoittelupäivien määrään. Näin  palveluntarjoajat saavat mahdollisuuden tehdä kauppaa, tutustua ja luoda vuosia kestäviä asiakassuhteita. - Paras saamani palkinto on 20 hv:n Mercury-perämoottori ja pulpettivene. Tällaiset palkinnot tuovat kilpailijoita kaukaakin. Kolimajärvelläkäynnistä jäi tapa.

 

Korkea elintaso ja lisääntynyt vapaa-aika, kuten hiipunut kotitarvekalastuskin, lisäävät viehekalas-tajien määrän kasvua. Harrastusta lisäävät myös kehittyneiden apuvälineiden vaikutus saalisvarmuuteen ja turvallisuuteen. Keski-Pohjanman monipuoliset urheilukalastukseen sopivat vesistöt ja monipuolinen, runsas kalasto tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet järjestää suuria kansainvälisiä uistelukilpailuja. Erinomaiset kulkuyhteydet Venäjältä, Baltian maista, Ruotsista ja Norjasta  helpottavat osallistumista. - Osallistuin Venäjän Karjalassa pidettyyn Jänisjärvi-uisteluun, jossa oli pitkälti tostasataa suomalaisvenettä. Rajamuodollisuudet olivat joustavia, joten siitäkään ei jäänyt huonoa muistoa.

 

Kokkola voi tarjota suurkilpailujen järjestäjänä loistavat mahdollisuudet. Olisiko jokavuotisten,  kaksipäiväisten kilpailutapahtumien käynnistysjestelyihin hankerahamahdollisuus? Vene- ja varusteteollisuus saisi tilaisuuden esitellä tuotteittaan pienin kustannuksin suoraan kohderyhmälle.   - Luottamusta herättävät tehdasvierailut "avoimien ovien ilta"-muodossa olisivat mahdollisia.

 

Alpo Ylitalo

Kokkola 2016-06-01