--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:688932 kpl

EU-komissio haastoi Suomen EU:n tuomioistuimeen jo toisen kerran autoveropäätösten laittomuuden vuoksi!

Euroopan unioniin liittymisen myötä kymmenettuhannet yksityishenkilöt ja käytettyjen autojen kauppiaat ovat tuoneet autoja Suomeen eri puolilta Eurooppaa. Se on ollut helppo hankkia, mutta maahantuonnin yhteydessä on saattanut syntyä mielivaltainen verotuspäätös tullissa. KHO antoi asiasta ennakkopäätöksensä 12.12.06. Siinä se toteaa verotusmenettelyn syrjiväksi ja lainvastaiseksi. Vuonna 2003 ja jälkeen tehtyihin autoverotuspäätöksiin voi hakea muutosta tämän vuoden loppuun mennessä.

Valtaosa kansanedustajista ymmärtää, että autoveropäätöviranomaiset tulkitsevat lakia tahallaan väärin. He kuitenkin samaistuvat hallintoon ja sallivat syrjinnän. Ummistavatko he silmänsä ”hallintorikollisuudelta”? Ilmeisesti juuri siksi KHO teki ”siistin” päätöksen ja palautti valitetun asian takaisin 12.12.06 antamallaan päätöksellä. KHO:n laintulkinta säästää tullin imagoa.

Jos kansanedustajat aikovat hoitaa luottamustoimensa tyydyttävästi, virkamies-mielivaltaan pitää puuttua päättäväisesti. Outoa heille ei voi olla, että Suomi on saanut kesällä 2006 perustellun lausunnon komissiolta koskien elvin laittomuutta ja vaatimuksen muuttaa autoverotus lailliseksi. Mikäli kansanedustaja ei näitä tiedä, hän on sopimaton tehtäväänsä.

Kun Suomen hallitus ei piitannut aiemmasta EU:n tuomioistuimen päätöksestä poistaa virheelliset verot EY:n kuudennen arvonlisäverodirektiivin vastaisena, se joutuu nyt EU:n tuomioistuimeen. Vaikka KHO antoi 12.12. päätöksensä, jossa laittomin perustein tehty verotuspäätös purettiin, tulli tekee edelleen mielivaltaisia verotuspäätöksiä.

Tapahtumien valossa on sanahelinää puhua Suomesta oikeusvaltiona. Hallitukselle tilanne on kiusallinen. Monet autokauppiaat painostavat sitä säilyttämään verotuksen linjan, koska heidän varastoissaan olevat, väärin verotetut autot aiheuttavat heille mittavat tappiot. Jos he saavat mahdollisuuden hakea näistä autoveron palautusta, lasku lankeaa luonnollisesti valtion maksettavaksi. Toivokaamme yhdessä hyvää ja oikeuden-mukaisempaa uutta vuotta!

Alpo Ylitalo, Kokkola 2006-12-21

(kirjoitus on julkaistu useissa sanomalehdissä kautta maan)