--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:735077 kpl

"Keltainen vaara"

 

Otsikko on muisto lapsuudesta Kiinassa käyneiden lähetyssaarnaajien tilaisuuksista. Se tarkoitti Kiinasta tulevaa valloitusuhkaa. Noiden saarnaajavierailujen jälkeen pienen kylän lasten mielenrauha saattoi järkkyä tosi pahasti. Koulupsykologien puuttuessa lasten vanhemmat tyydyttivät kysymystulvan. - Raamatuntuntemus korostui uskossa olevien kertomaan, miten siellä sanotaan "keltaisen vaaran" uhkaavan maailmaa. - Valloitus on osin toteutunut, mutta toistaiseksi kaupan ja rahoituksen keinoin.

 

Ymmärrämmekö, että Kiina saa viimeisintä  länsimaista teknologiaa ilmaiseksi sinne siirtyvien yritysten mukana. Eurooppaan jääviltä emoyhtiöiltä reaaliaikainen tieto siirtyy jatkossakin. Kiina säästyy vuosikymmeniä kestäneen tuotekehittelyn kustannuksilta. Uusin teknologia yhdistettynä 850 miljoonan ihmisen halpatyö-voimaan, -raaka-aineisiin, -energiaan ja Kiinan rahan matalaan kansainväliseen kurssiin on todellinen uhka. Työehdoista, enempää kuin palkoistakaan, ei lakkoilla. Ammattiliitto on sama kuin kommunismiin perustuva valtio. - Kehityksen vaikutukset konkretisoituvat Euroopan velkaantumisena Kiinalle.  Teollisuusvakoilusta ei puhuta, kun tuotekehittelyn hedelmät tarjotaan hopealautasella.

 

Jos ansaitsemamme varallisuus ei riitä hankintoihin sen kummemmin koti- kuin  valtiontaloudessakaan, otetaan lainaa. Maksamme korkoa voidaksemme nauttia ennakkoon sellaisesta, mihin meillä ei muutoin olisi varaa.

 

Ammattiliittoverkosto ajaa jäsentensä etua länsimaissa kehitetyn demokratian turvin tavoitteenaan yhä paremmat palkka- ja työehdot. Seurauksena on kustannusten nousukierre, mikä nostaa  palvelujen ja tavaroiden hintoja. Elleivät työntekijät saa tahtoaan läpi, turvaudutaan lakkoihin. Ne aiheuttavat lisäkustannuksia, jotka  työnantaja  lisää hyödykkeidensä hintoihin. - Olipa työnantajan yksityinen tai joku muu, se joutuu seuraamaan, etteivät kustannukset nouse tuottavuuden yli.

 

Kansainvälistyneet elintapamme ja -tasomme määrittyvät globaalin kilpailukykymme mukaan. Tuotteiden ja palvelujen hintatason pitää pysyä kilpailukykyisinä vastaavien ulkomaalaiseen hyödykkeiden kanssa. Taloutemme riippuvuuteen vaikuttavat myös kilpailijamaiden valuuttojen arvot verrattuna omaamme. Sisämarkkinoiden tavaroiden ja palvelujen hinnannousu ja kaupan esteiden poistuminen on johtanut siihen, että ostamme ulkomailta tavaroiden lisäksi myös palveluja. Kustannuskehityksestämme johtuen ympärillemme on syntynyt ns. halpatuontimaita. 

 

Asfalttikaudella syntyneiden, työkokemusta vailla olevien poliitikkojen oppiarvo ja näkökyky voivat olla tosi hyvät, mutta huomiokyky saattaa puuttua kokonaan.  Aiheutamme itse itsellemme vielä ideologiaan perustuvia työehtojen ulkopuolisia  kustannuksia, jotka vievät teollisuutemme kilpailukyvyn. Julkinen sektori paisuu joka vuosi. Saksassa työssäkäyvästä väestöstä virkahenkilöiden osuudeksi  ilmoitetaan 12, kun se on meillä 28 %. - Vallannäytön osoittamiseksi tuhlaamme satoja miljoonia euroja vuosittain perusteettomaan luonnonsuojeluun ja luomme tahallisia kilpailu-kyvyttömyyttä aiheuttavia lupaesteitä. Ne vielä johtavat vuosia kestäviin, kustannuksia lisääviin valituskierteisiin.

 

Alpo Ylitalo, Kokkola 2011-11-05