--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697587 kpl

Eduskunnan enemmistö näkee, että HS:n tiedottaminen myötäilee hallitusta!

Kansanedustajien keskuudessa tehtiin mielipidemittaus. Sillä pyrittiin selvittämään heidän käsityksensä Helsingin Sanomien suhtautumisesta hallituksen tiedonvälitykseen. Tutkimus osoittaa, että HS:n tiedottamisen koetaan olevan hallitusmyönteinen. Päätoimittaja Janne Virkkunen sanoi uutisissa, että heidän sanottiin olleen Ahon hallituksen aikana sen tiedottajia. Hän ei kiistänyt hallituksia myötäilevää linjaansa eli HS suhtautuu myönteisesti vallanpitäjien edesottamuksin. - Lehti ei ole silloin vallan vahtikoira ja riippumaton tiedottaja.

Hallitus ja sen kabineteissa tiedetään varmasti, että selkeätkään tapaukset, joissa kansalaisen oikeuksia on loukattu, eivät välity lukijoiden tietoisuuteen. Hallintomme, johon jokaisen kansalaisen tulisi voida luottaa, suojelee ja tukee rikoksen tehnyttä viranhaltijaa. Oikeudettomaan tilaan joutunut uhri ei saa ääntään kuuluviin mitään kautta.

Viime perjantain teksti-tv:n sivulla 111 kerrottiin Suomen joutuvan korvaamaan eräälle naiselle 150.000 markkaa ja hänen puolisolleen 6.000 markkaa EU:n ihmisoikeustuomioistuimen tuomion perusteella. Tapaus on merkittävä koko vapaan tiedottamisen, oikeusturvan ja valituskanavien löytymisen kannalta. Mutta lehdistö vaikenee valtion saamasta rangaistuksesta ja asettuu näin puolustamaan ”oikeusvaltion” hallintoa.

Valikoiva tiedonkulku on osa vallanpitäjän keinovalikoimaa. Sillä pidetään totuudenvastaisesti yllä Suomen oikeusvaltiomainetta. Toimittajien eettinen taso riittää varmasti uutisten aihevalinnoissa, mutta ylempää tulevat ohjeet ohjaavat, mitä ja miten uutisoidaan. Vanha sanonta kuuluu: Totuuden puhujan on vaikea saada yösijaa!

Oikeushistorioitsijat joutuvat joskus toteamaan, että harmaat sivut eivät ole entisen Neuvostoliiton yksinoikeus, vaan niiden käyttämistä joudutaan pohtimaan kirjoitettaessa Suomen historiaa. Eikö olisi jo aika siirtyä puhumaan kansalle totta? Timo Soini näyttää käyttävän hyväksi havaittua kestävää tapaa. 

AlpoYlitalo, Kokkola

0500369998a@netti.fi

2001-06-04