--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697533 kpl

Petopolitiikkaa ja salailua

 

Perhon ja Halsuan alueella tapahtuneen susien salametsästyksen jälkipyykki on murtanut salaamispadon. Virkavaltaa kunnioittaneet maaseudun ihmiset ovat ilmoittaneet, etteivät he enää luota Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) ilmoittamiin petomääriin. Usealla paikkakunnalla on kiistatta todistettu, että virkamiehet supistavat petolukuja ja käyttävät totuutta hyvin säästeliäästi valitessaan luonnonsuojelukohteita.

 

Moniko ymmärsi, että Pekka Haaviston ympäristöministerikaudella 1990-luvulla Natura 2000- suojeluohjelma toteutettiin EU-direktiivien vastaisesti. Ensiksi valittiin suojelukohteet ja sen jälkeen ilmoitettiin ilman suhteellisuusvertailua uhanalaiset lajit ja luontotyypit. Näin tehtiin myös Rahjan saaristossa, jossa viimein keksittiin soveltaa suojeluperusteena lintudirektiiviä. Koko maassa EU- direktiivien edellyttämät suhteellisuusvertailut jätettiin tekemättä. Haaviston asiantuntija-avustajana oli Seppo Vuolanto. - Asiaan perehtyneet muistavat, miten Himangalla rantojensuojelun kohdevalinnat teki lohtajalainen maallikko, mutta yllättäen ne täyttivätkin juuri Natura 2000-suojelu- ja lintudirektiivin edellytykset. Rahjan saariston Kalajoenpuoleisella osalla valinnan teki Metsähallitus, sillä sehän sai Life-rahaa ja saaristo jäi kuitenkin entiseen käyttöön.

 

Noista tapahtumista lähtien ympäristöviranomaisiin ei ole voinut luottaa eikä virkavastuu ulotu heihin, sillä hallinto-oikeuksiin tehdyt valitukset ovat vetäneet lähes poikkeuksetta vesiperän ja laillisuusvalvojille kannelleet ovat kokeneet saman sataprosenttisesti.

 

On vastuutonta väittää, ettei susi ole käynyt päälle tai tappanut ihmistä Suomessa pariinsataan vuoteen. Ei ole pitkä aika, kun Haapajärvellä susi hyökkäsi metsäkonetta huoltamassa olleen miehen kimppuun. Vetelissä hytittömällä traktorilla peltotöissä ollut mies joutui pakenemaan, kun susi hyökkäsi kiinni traktoria ajaneeseen mieheen. Maaseudun Tulevaisuuden 28.3.13 kirjoitetaan mielipidepalstalla Sallassa syksyllä 2010 kadonneesta thaimaalaisesta marjanpoimijasta. Katoamista edelsi kadonneen puhelu kaverille, että päälle käy koira, joka ei ole koira. Miehen raadeltu ruumis löytyi kolmen kilometrin päästä katoamispaikalta. Asiantuntijoiden mukaan tappo on suden tekemä: yksittäinen susi hyökkäsi ihmisen kimppuun. - Monet muistavat katoamisen, mutta ruumiin löytymisestä ilmeisesti vaiettiin.

 

Kuka vastaa tilastoväärennöksistä, jos peto tappaa jonkun? Eivät ainakaan kaupunkilaisvihreät eivätkä RKTL:n virkamiehet. - Hyljelaskentojen luotettavuus on vielä kauempana totuudesta, mutta tv-ohjelmassa lohen uhanalaisuudesta hyljettä ei mainittu kertaakaan.

 

Alpo Ylitalo

Kokkola 2013-04-10