--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697526 kpl

Valehteleeko presidentti Mauno Koivisto?

Salailua vai valehtelua - presidentti Mauno Koivisto kiistää ja Esko Aho vaikenee?

Kansalta salattu Karjalan palautusmahdollisuus pysynee pitkään keskusteluaiheena. Kainuun Sanomat on kirjoitellut mielipiteitä jakavasta aiheesta. Paljastus loi hallinnon ylle uuden ikävän varjon.

Ulkopoliittisesti alistuva pääministeri Vanhanen hillitsee ministereitä käsittelemästä valmisteluvaiheisia asioita. Onko ”salattu” vai ”valehdeltu”, kun paljastuksetkin väitetään tyhjiksi?

Stasi-listojen salailua on arvosteltu voimakkaasti eivätkä uudet paljastukset lisää luottamusta päättäjiin. ”Töpeksitty” mahdollisuus saada Karjala takaisin vaatinee keskustelua presidentin vallan rajaamisesta. Venäjä palautti Kiinalle alueita ja Japani käy vaatimuksistaan neuvotteluja.     Suomettuneisuuden ie painoi Koivistoa, että Venäjältä tullut aloitte ja suppeassa piirissä käyty keskustelut salattiin.  Jos palautuskeskustelu olisi käyty rehellisen avoimesti, sotasyyllisyys olisi  oikaistu selkeästi. Silloin Venäjän uhka olisi ehkä olematon.

Useista tapauksista ja tietolähteistä muotoutunut kokonaiskuva herättää kysymyksen puhuuko maan korkein johto usein perättömiä. – Kolhuilta välttynyt tuolloinen pääministeri Esko Aho vaikenee.

------

Kokoomusministerit näyttävät omaksuneen uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen tavan ottaa rohkean kannan arkoihinkin asioihin. – Niinpä USA:n vierailuja on tehty. Kataisen ja varsinkin Häkämiehen kannanotot poikkeavat kyläpolitikoinnista. Mitataanko niillä suomettuneisuusastetta ja ilmaisun rajoja?  Demarit ja Vasurit ovat kokeneet Kokoomuksen vievän Suomea kohti Natoa.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Raimo Väyrynen kaipaa linjakeskusteluja ja yhtenäisyyttä. Sen sijaan presidentti Halonen pitää vallastaan kiinni ja ylläpitää nokkimisjärjestystä. Tätä Häkämies ei puolestaan ymmärrä. - Venäjän uhka edisti liittymistä Euroopan Unioniin, mutta sen turvatakeet ovat edelleenkin kyseenalaiset. Mikä on Suomen rooli EU:n turvallisuuspolitiikassa?

Alpo Ylitalo, Kokkola

18.9.2007