--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701716 kpl

Kuka saa vinguttaa Visaa?

Kokkolan kaupungin virkamiesten vapaa luottokorttien käyttö sai tilintarkastajat hereille. Jonkun kaupunginhallituksen jäsenen julkisen asiaan puuttumisen vuoksi en voinut välttyä vaikutelmalta, että nyt haetaan vetoapua vaalikampanjaan vai halutaan-ko Roy Sabelin kaudesta päästä eroon.

Muutama vuosi sitten ilmeni huomattavasti suurempia epäselvyyksiä, joita Bjarne Kalliskin vähätteli. Hän esitti  ensimmäisenä julkisen hyväksyntänsä kehitysjohta-jaksi valitun Tanja Tiensuun erottamiselle. Kuten muistamme, erottamisesta alkoi tapahtumaketju, joka päättyi sekä Tanjan että hänen viisivuotiaan poikansa traagiseen kuolemaan. Olin Martti Korkia-ahon kanssa saattelemassa heitä heidän viimeiselle matkalleen. Äiti ja poika laskettiin hautaan Oulussa: äidin arkku alle, raanu väliin ja lapsen arkku päälle. Koskettavat tapahtumat eivät unohdu koskaan.

Seuraavassa lainaus internetistä:

”Julkaistu kokkola.fi lehdessä 1/2001
ANDERS CHYDENIUKSEN OMINAISUUKSIA ETSIMÄSSÄ

Kokkolan kaupunki on saanut uuden kehitysjohtajan, jota haettiin kaupungin uudeksi Anders Chydeniukseksi. Uusi kehitysjohtaja on yhteiskuntatieteiden maisteri Tanja Tiensuu Kuhmosta, sieltä Paltamon vierestä, josta Chydeniuskin matkasi Pohjanmaal-le ja Kokkolaan. Mutta mikä ihmemies Chydenius oli, joku saattaa ihmetellä, eikä se mikään ihme olekaan: Anders Chydenius ei aja formulaa, ei pelaa jääkiekkoa Amerikassa, ei nykytyyliin hyppää silmille lööppitelineistä. Jonkun kukkarossa Andersin jalomuotoinen profiili on saattanut vieraillakin, siinä tonnin setelissä. Tosin sieltäkin se häipyy viimeistään vuoden kuluttua kun Euro jyrää markat maan rakoon. Miksi siis Kokkolan kehitysjohtajaksi etsittiin 200 vuotta sitten kuolleen papin kaltaista henkilöä? Tätä pitää kysyä niiltä, jotka tästä Andersista jotakin tietävät.” - Vaikeasta asiasta vaiettiin.

Omistaisimmeko verotuksen Suomenennätyksen, jos Tiensuu olisi saanut jäädä tehtäväänsä? Olisiko kenelläkään ollut mahdollisuuksia kaupungin luottokorttien valvomattomantuntuiseen käyttöön?  – Miten on Kokkolan hallintoon osallistuneiden omatunnon puhtauden laita?

 

Kokkolan kaupunginhallinnon toiminnassa on yhtäläisyyksiä Esko Ahon hallituksen toimintaan. Avoimeen hv-piikkiin  saa työntää mitä kuluja kukin parhaaksi katsoo. Toimiiko kontrolli muulloinkin kuin vaalien alla?

 

Lienee kohtuullista vaatia jokaisen luottokorttitapahtuman yhteyteen selvitys,  mihin se liittyy. Jos käytön tositteita ei voida hyväksyä kaupungin menoiksi, tapahtuman summa on käyttäjälleen verotettavaa tuloa. Avoimen piikin vuoksi ei ole ihme, että Kokkola pitää hallussaan verotuksen ”Suomenennätystä”.

 

Kunnallisneuvos Roy Sabelin luottokortin käyttöön liittyvä tiedonkulun monivivah-teinen selitys pitäisi kohteliaisuussyistä kehystää kaupungintalolle jälkipolvia varten sekä valvontakoneistosta ja paljastustilaisuuteen osallistuneesta hallinnosta kuva edellisen alapuolelle. Vivahtaako tämä edellisten eduskuntavaalien kotiennakko-äänestykseen?

Alpo Ylitalo, 18.10.2008