--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697601 kpl

Millä talous tasapainoon?

 

Talouttamme on hoidettu ajattelematta,  mikä vaikutus korkealla euron arvolla ja muilla kustan-nuksilla hintojen nousuun, kilpailukykyyn, työttömyyden kasvuun ja verokertymään. Suuret talouspoliitiikan virheet juontavat juurensa jo Holkerin hallituksen raha- ja finassipolitiikkaan. Hallituksen  muodostajana hän korosti tekevänsä ensimmäisenä ylijäämäbudjetin.Valuuttasäännös-telymääräykset poistettiin ja rahavirtojen liikkeet vapautettiin.

 

Pankit kilpailivat ulkomaisella lainatarjonnalla. Kiinteistöjen vakuusarvoja nostettiin, jotta kauppa kävi. Maksukykyisen lainaajan tunnumerkki oli näkyvästi kantohihnassa heiluva "tiilikivipuhelin" ja kaulahuivi, jonka loppupää venyi pankin lattialla. - Rahaa jaettiin väkisin ja sitä siirrettiin veroparatiiseihin? Eihän köyhyys ole rangaistava teko.

 

Jotkut olivat kahden talon loukussa ja rikasta näyttelevät ostelivat autoja ja veneitä. Arvottomilla vakuuksilla saadut varat häipyivät, mutta veneet ja talot joutuivat pakkohuutokauppoihin ja lainat jäivät pankeille maksamatta.

 

Samaan aikaan telakkateolisuus kamppaili rahavaikeuksissa. Valmet ajautui Neuvostoloiiton kanssa tekemiensä huonojen arktisten tankkerikauppojen seurauksena niin suuriin rahavaikeuksiin, että se fuusioitiin Wärtsilään. Uuden yrityksen nimeksi tuli Wärtsilän Meriteollisuus, joka ajautui konkurssiin 1989. (SYP) onnistui turvaamaan konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Bror Wahlroos oli tapahtumahetkellä   kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä ja hänen poikansa Björn Wahlroos yhtenä johtajana Suomen Yhdyspankissa.

 

Ministeri Ilkka Suominen ja Puntta Wahlroos eivät halunneet sitoa valtiota telakkateollisuuteen, vaan he "lahjoittivat" telakan konkurssipesän omaisuusmassaa pilahintaan seuraavalle. Konkurssi oli pohjoismaiden suurin. Koska varallisuutta oli, pesän selvitys kesti 24 vuotta.

 

Muutamassa vuodessa käytännössä koko telakkateollisuus siirtyi norjalaisille, jotka tekivät sillä miljardibisneksen. Suomessa satsattiin hömppään, muttei teollisiin työpaikkoihin, kuten telakka-teollisuuteen. Siitä syystä mm. louhinta ja siihen liittyvä teollisuus on kenkätty, ellei tietovuodossa muuta paljastu, nimellishinnoilla ulkomaalaisille.

 

Hyvä esimerkki tuotekehityksen rahoituksen tuloksista on ruoripotkureiden valmistuksen siirtyminen suomalaisilta Rolls-Roycelle.  Niiden kehitykseen pantiin satoja miljoonia rahaa, mutta Suomesta hyödyn korjaa em. yhtymä. Meille kerrotaan, että Suomessa ei ole pääomia toimia yksin näin suuresssa teollisuudessa.  Silti otetaan vuosittain n. 10 miljardia velkaa kulutukseen - yli varojen  elämiseen. Valitamme teollisuuden pääomapulaa syödessämme velaksi.

 

Paljonko näistä kaupoista saatuja varoja on siiretty veroparatiiseihin? Listoista sanottiin löytyvän suomalaisten nimiä sadoittain, mutta jälkiuutisen mukaan nykypolitiikkojen nimiä ei ole. Sellaiset paperit, joissa niitä on, julistettaneen 40 vuodeksi salaisiksi. Mehän elämme oikeus- ja hyvinvointi-valtiossa. Valkokaulusrikollisuus ei ole rangaistavaa, sillä kyseessä ei ole veronkierto vaan verosuunnittelu.

- Ainoastaan yrittäjät syyllistyvät verorikoksiin!

 

Alpo Ylitalo

2016-04-06