--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697498 kpl

Haetaanko sotalaivalla muslimivihaa Suomeen?

Maineikkaan Wärtsilän telakan valmistama miinalaiva Pohjanmaa on omiakin tunteita herättävä alus. Yrityksemme teki sen kannelle Merivene 810-yhteysveneen. Nyt tätä laivaa varustellaan merirosvojahtiin Adeninlahdelle turvaamaan elintarvikekuljetusten perillemenoa. Saadaanko Suo-meen tuliaisina humanitaarista hyvää mieltä, seikkailukokemuksia vai muslimien vihaa?

Valtion rahapulan kuristusotteessa mietitään lyhennetäänkö varusmiespalvelua neljään kuukauteen. Samanaikaisesti varustellaan sotalaivaa noin 12 miljoonaa euroa maksavalle Somaliankomennukselle. YK ja Yhdysvallat vetivät joukkonsa pois vuonna 94 epäonnistuttuaan islamistisen Somalian järjestyksenpalautusoperaatiossa. Nyt suomalaislaiva lähtee torjumaan sekasortoisen maan valtaa pitävien klaanien ja perheiden harjoittamaa merirosvousta.

Tanskassa ja Ruotsissa on koettu konkreettisesti, miten islaminuskoiset elävät ”maassa maan tavalla”. Ei liene turha uhkakuva, että Pohjanmaa herättäisi islamistisia tunnekuohuja suomalaisissa asutuskeskuksissa. Senkin vuoksi perussuomalaiset vastustavat Pohjanmaalaivan lähettämistä Somaliaan. Eikö meidän humanitaarinen auttamismahdollisuutemme ja kansallinen intressimme ole liian pieni, jotta suomalisin tunnuksin liikkuva sotalaiva lähetetään ohjeistamaan vieraan kulttuurin ihmisten käyttäytymistä? Jos YK ja Yhdysvallat ovat epäonnistuneet olojen normalisoinnissa, ei muutaman ruokakuljetuksen merivalvonta takaa, kenelle se joutuu maalla. Se ei ratkaise nälän eikä pelon aiheuttamaa turvatonta kurjuutta ja pakolaisongelmaa. Eri klaanien ja väestöryhmien kesken on löydettävä poliittinen ratkaisu. – Missä ongelma siellä Ahtisaari?

Somalian sotalaivaoperaatiossa näkyvän roolin ottaneen Pekka Haaviston ministerikaudella EU:n luonnonsuojeludirektiivin tulkinnassa reviteltiin kunnolla. Suojelukohdevalinnoille keksitään perusteita vielä jälkikäteenkin. Hänen ministerikaudeltaan periytyvät kyseenalaiset miljardeihin nousevat suojelukustannukset eivät näy huolettavan vieläkään hallitusta.

Jos Suomi käyttäisi kolmasosan sotalaivan operaatiokustannuksista kouluttaen täällä olevista somaleista kasvinviljelyn, teollisuuden ja kaupan ammattilaisia ostaen heille tarvittavia työkaluja ja koneita, apu olisi pitempivaikutteinen kuin epävarma merikuljetuksen perillemeno. Mitä on jäljellä kun ruoka on syöty? – Siirtynyt ratkaisematon perusongelma.

Maasta löytynee rauhallisia kolkkia, jos voisi paneutua asiaan muualla kuin hotellien ja virastojen neuvotteluhuoneissa - edellyttäen luonnon ja ihmisluonteiden tuntemusta ja kykyä hallita niitä. Olisiko tuloksellisempaa antaa opetetulle paluumuuttajalle käytetty traktori työkaluineen? Täältä löytyy joutilaina paristatuhannesta eurosta alkaen hyviä käytettyjä traktoreita töihin kohdemaan rauhallisiin osiin. Täällä perhe kuluttaa saman rahan kuukaudessa ja ongelma pahenee täälläkin.

Alpo Ylitalo

kaupunginvaltuutettu, Ps.

Kokkola

2010-10-06