--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697486 kpl

Fortumin vaikeudet ja omistajaohjaus

 

Muutama vuosi sitten Fortum osti Uralin takaa TGK 10-kaasuvoimalaitoksen. Kauppahintaa kauhisteltiin jo tuolloin, kun huonokuntoisen voimalaitoksen hinnaksi ilmoitettiin 2,7 miljardia euroa. Tuskin lopullista hintaa tiedetään koskaan, mutta se liikkunee kunnostettuna jossain 4,5 - 8 miljardin euron välillä.

 

(Tekniikka ja Talous kirjoitti 2011 tilinpäätöksen olleen 91 milj. miinuksella ilman poistoja vajaan alle 500 miljoonan liikevaihdolla).

 

Liliuksen sanottiin pelanneen venäläistä rulettia ottaessaan valtavan riskin maassa, jonka kanssa ei ole investointisuojasopimusta. Venäjän verottaja on ollut monen länsimaisen sijoittajan kohtalo ja loppu.

 

Fortumin siirtolinjojen myyntihalukkuus kielii rahavaikeuksista ja nyt koko Suomen valtio pelaa venäläistä rulettia, jos sähkön hinnan määrää ulkomainen sijoittaja. Teollisuus on  huolissaan tilanteesta.

 

Luotettavan tiedon mukaan (Alpo Ylitalo kuuli Lukoilin johtajalta) venäläiset suunnittelevat Fortumin kaappausta myös Suomessa.

 

Nyt ollaan tekemisissä samankaltaisten asioiden kanssa kuin StoraEnson Amerikanseikkailuissa: n. 6 miljardia tappiota ja kirjanpidon väärennös, Soneran UMTS-raitisilmakaupat  Saksassa: 4,7 miljardia tappiota tai Kemiran ja Partekin myynnissä. Missä ovat tarkastajat, kun StoraEnso saa väärentää kirjanpitoa. - Fortumin siirtoverkkokauppa on monisatakertainen typeryys verrattuna ajoneuvokatsastukseen. - Mikä on poliittinen vastuu tai virkavastuu?

 

Alpo Ylitalo

2013-12-12