--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697541 kpl

Talouselämän tuntijoita eduskuntaan

Parinkymmenen vuoden aikana eduskuntaan on päässyt mainosrahalla paljon nuoria ammattipolitiikkoja, joilta puuttuu työelämän kokemus. Siitäkö johtuu, että liian monet päätökset ovat ristiriidassa arkitodellisuuden tai jonkun toisen päätöksen kanssa?

Työelämän arkitodellisuuden ulkopuolella eläneen on lähes mahdoton ymmärtää, kuinka vaikeaa yrittäjien on saada kerätyksi verovaroja valtion kassaan. Työnantajan on pakko ymmärtää, miten työntekijät pidetään tyytyväisenä, vaikka noudatetaan kaikkea mahdollisia yritystoimintaa koskevaa lainsäädäntöä. Miten määräysviidakon paineessa esimerkiksi valmistettava tuote syntyy kilpailukykyisin kustannuksin kuitenkin niin, että hintaan sisältyy voittoa, joista kertyy verotuloja valtiolle?

Emme voi elää velaksi lastemme ja heidän lastensa laskuun. Meidän on pakko saada eduskuntaan yrittäjyyden, kansantalouden ja hallinnon tehokkuuden ymmärtäjiä ja perääjiä. Tarvitsemme uusia työpaikkoja, jotka ovat geopoliittisesti kiinni paikassa eivätkä lähde kustannuspakolaisiksi vaikkapa Kiinaan tai Turkkiin. Tulemmeko ajatelleeksi, miksi Saksan keskuspankin pääjohtaja Axel Weber jättää pankin kesken toimikauden ja siirtynee Saksan suurimpaan yksityiseen eli Deutsche Bankiin? Hän on vastustanut Euroopan Keskuspankin velkakirjaostoja ongelmamailta.

Teollisuudessa varaudutaan pahempaan. Miksi Daimler-Benz, BMW ja Siemens perustivat omat pankkinsa? - Ehkä ne turvaavat toimintansa häiriötöntä jatkuvuutta, jos ja kun Etelä-Euroopan maita holtittomasti rahoittaneet pankit joutuisivat jopa konkurssiin. Suuryhtiöiden johdoilla ei ole varaa ottaa hallitsematonta riskiä joutua rahoitusongelmien vuoksi vaikeuksiin rahoittaa tuotantoa.

Haja-asutusalueiden jäteveden puhdistuskeskustelut ovat osoittaneet, että kustannusten arviointi suhteessa saavutettuun hyötyyn on merkityksetön, kun kansa on maksaja. Aikaisempi ympäristöministeri Enestam myönsi tulleensa harhaanjohdetuksi jätevesiasetuksen valmistelussa. Valmistelu jatkui kuitenkin samalta pohjalta kepulaisen ympäristöministeri Lehtomäen johdolla. Kepulainen hallintovaliokunnan puheenjohtaja Rantakangas totesi Yle-uutisille 24.9.10 tapauksen jäävän historiaan surullisimpana esimerkkinä huonosta asianvalmistelusta.

Ajassa kiinni olevan ihmisen elämä tallataan vihreän vallan alle. Mm. valehtelu lajien tai luontotyypin uhanalaisuudesta riittää muulle kritiikittömälle hallinnolle tueksi luonnonsuojelukohteen muodostamiseksi. Ei uskalleta kyseenalaistaa esitystä, jottei leimauduttaisi antivihreiksi. - Jos kansanedustaja edes epäilee uhanalaisväitteen todenperäisyyttä, hän pelkää menettävänsä ääniä eduskuntavaaleissa. Oman äänimäärän turvaaminen menee järjen ja totuuden puolustamisen edelle. Hovikelpoisuuden tavoittelussa kustannukset ovat sivuseikka.

Raskaan velkataakan ja suurtyöttömyyden rasittamana riskienhallinta vaatii eduskuntaan muitakin kuin poliiseja, missejä, mannekiineja ja urheilijoita. Erityisesti tässä tilanteessa Suomi Oy:n johtaminen on verrattavissa yritysjohtamiseen ja talouden osaamista tarvitaan.

Alpo Ylitalo

yrittäjä

kansanedustajaehdokas, Ps.

2011-03-04