--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697501 kpl

Pitääkö jo pelätä maailmansotaa?

 

Muslimimaiden rauhattomuus antaa aiheen pohtia, mikä tämän uskonsodan lopputulos tulee olemaan? Lisääkö Venäjä Arabimaiden rauhattomuutta osallistuessaan Syyrian sotaan?  Onko sen tavoite nostaa kriisillä öljyn hintaa ja korjata näin talousvaikeuksiaan sekä Krimillä ja Ukrainassa kolhiintunutta mainettaan? Mitä tarkoitti kenraali Nikolai Makarovin uho taannoisella Suomen vierailulla?

 

Islamistipakolaisuus voi muodostaa Suomeen pysyvän turvallisuusuhan. Suomi on kouluttanut mm. kolmen maan sotilaita valmentamaan Afkanistanin turvallisuusviranomaisia. Tykistöprikaatissa OMLT-tehtäviin Afganistaniin sotilaita kuudesta erimaasta. Koulutusta jatketaan edelleen rauhoittamaan ja vakiinnuttamaan rauhattomien islamilaisalueiden oloja. Talibaneja vastaan taistelevien koulutus ja toisaalta heidän uhriensa majoitus voivat muodostaa Suomessa tuplariskin, joutua terrori-iskujen kohteeksi.

 

Noista maista saapuneilla on ruokaravintoloita ja bitserioita eri puolilla Suomea. Vastaanotto-keskuksissa eri ryhmittymien välillä syntyneet kahinat osoittavat, miten tärkeää olisi välttää joutuminen osapuoleksi uskontokuntien välisiin tai täällä asunvien pakolaisia värvänneiden ja värvättyjen välisiin riitoihin.

 

Media on ottanut selkeästi pakolaisia suosivan linjan, kun taas kansalaisten suuri enemmistö vastustaisi muuttotulvaa, mutta ei sano sitä leimautumisen pelossa. Sen sijaan Syyrian sotaan osallistuvan Venäjän motiivien pohdinta on jäänyt vähälle huomiolle.

 

Pyrkiikö Venäjä sekoittamaan EU:n taloutta pommittaessaan Syyrian hallitusta vastustavia opposition joukkoja? Kohteita, joita länsimaat suojelevat. Pommitukset osoittavat, ettei se halua rauhoittaa EU-maihin suuntautuvaa pakolaisvirtaa, vaan kiihdyttää sitä. Ne lisäävät varakkaiden islamistien muuttovirtaa turvalliseen EU:in, mutta köyhät, vanhukset, sairaat sekä lapsiperheet ovat entistä turvattomampia. Venäjä hankkii sillanpääasemia arabimaihin vastapainoksi USA:n vaikutusvallalle. Putinin selkeä tavoite on nostaa täysimittaisella sodalla öljyn hintaa ja lisätä pakolaisongelmia EU:ssa. Öljyn hinnan nousu lievittäisi kauppapakoteiden vaikutusta Venäjän talouteen ja mahdollistaisi armeijan varustelun jatkumisen.

 

Kansainvälisen jännityksen ja suursodan vaara kasvaa, kun kohdevalinnassaan epäonnistuneet pommittajat syyttävät toisiaan sivilikohteiden pommmituksista. Uhkasihan Venäjä jo tanskalaisia ja Baltianmaita atomipommeilla röyhkeiden ilmatilaloukkausten jatkoksi. Kenraali Makarov huomautti Venäjän ohjusten yltävän Kaliningradista Ruotsiin saakka.

 

Haluaako Putin kiinnittää maailman huomion arabimaihin liennyttääkseen Krimin valtauksen ja Ukrainan sodan aiheuttamaa huonoa mainetta vai onko tarkoitus hankkia öljyn hinnannousulla asevarusteluun lisää varoja?  Mikä on provokatiotielle ajatuneen Venäjän seuraava veto? - Svenska Dagbladet kirjoitti etusivullaan tuhannesta venäläisestä taisteluhelikopterista, joista tulee lähivuosina raju sotilaallinen voima Venäjän luoteisosiin Suomen ja Ruotsin suunnalle. Aftonbladet-lehti muistuttaa Vladimir Putinin luvanneen Venäjän armeijalle 400 miljardia euroa vuoteen 2020 mennessä.

 

Alpo Ylitalo

Kokkola 2015-10-03