--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697593 kpl

Onko politiikkojen ja hallinnon uskottavuus mennyttä?

 Vaalirahoituksen turvin puolueissa valtaansa pitävät valitsevat, millaista väkeä poliittiseen eliittiin nostetaan. ”Seremoniaväki” seuloo yhteistyökykyiset joo-miehet. Vaalirahoituskoukerot tapahtuvat salassa hyväuskoiselta, vanhaan puolueideologiaan vannovalta kansalta, joka luulee elävänsä oikeusvaltiossa. Ongelma syntyy siinä, että oikeushallintomme samaistuminen poliittisiin vallanpitäjiin vie siltä toimintakyvyn. – Syntyy vaikutelma,  ettei laki  yltäisi  ”seremoniaväkeen”!

Vaalirahaa saa, jos osallistuu ”ideaparkki-isäntien” puuhaan hankkimaan vilkkaan kulkuyhteyden läheltä raakamaata viljelys- tai metsämaan hehtaarihinnalla. Kunta tekee kaavan, koska vieras lupaa rakentaa paikkakunnalle rahaa ja verotuloja tuovan näyttävän liikekeskuksen. Se rakentaa kustannuksellaan infrastruktuurin, minkä jälkeen ”erämaahan” nousee tarpeeton, jopa ympäristöönsä sopimaton ostoskeskus. Kompleksin jättikoolla varmistetaan kulkijoiden uteliaisuuskäynnit. - Kohteista  tulee kalliita taukopaikkoja. Niiden yrittäjät kituvat samalla, kun anteliaat kiinteistön-omistajat kylvävät rahaa vaaliavustuksiin, kerskuen ministerituttavuuksillaan - nauttien sisäpiiripoliitikkojen kaveruudesta. Ympäröivän tonttimaan hinta voi monikymmenkertaistua eli rahaa jaetaan jatkossakin.

Pääministeri Vanhanen ei muista, keitä Kesärannassa on vieraillut eikä peiteyhtiön kautta saatua Ahti Vilppulan 25 000 euron lahjoitusta sen enempää kuin Sauli Niinistö 50 000 euron rahalahjaansa. Palauttaako Kepu 175 000 eroa saamaansa Nova-rahaa? Julkisuus kohensi Marja Tiuran muistia lentolippujen maksukäsittelyn edetessä!

Ministeri Pekkarinen myönsi marraskuussa 06 Suomi-Soffalle 842 490 euroa  investointitukea. Tammikuussa 07 Suomi-Soffa tuki taulukaupoilla Pekkarisen vaalityötä 5 000 eurolla. Suomi-Soffasta kerrottiin 19.5.08, että yhtiö on tukenut myös vaalirahoitusta jakanutta Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:tä 15 000 eurolla. Rahoituskohusta peljästynyt Pekkarinen pyysi 30.5.08 oikeuskanslerin näkemystä Suomi-Soffan rakennushakkeeseen. Seuraavana päivänä hän kertoi saaneensa oikeuskansleri Jaakko Jonkalta ”puhtaat paperit”. Vastaus oli suullinen. Investointi-tuki, vaaliavustus ja osallistuminen avajaisiin eivät osoittaneet moitittavaa sidonnai-suutta. – Kirjallinen päätös olisi kiusallinen, jos paljastuu lisää epäselvyyksiä.  Pekkarinen myöntää myyneensä vaalitauluja (YLE 27.5.08), Pekkarinen palauttaa Suomi-Soffan vaalituen (HS 4.6.08) ja viimein: Suomi-Soffa ei suostu näyttämään Pekkarisen myymiä tauluja (HS 11.6.08). Onko tauluja olemassa?

Oikeuskanslerin ”synninpäästö” hiljensi median hetkeksi. - Rikosoikeuden professori Terttu Utriainen luonnehtii Talouselämälehdessä 25.6.09 vaalirahoitusta: ”Korruptiota sinivalkoisin siivin”. Oikeusasiamies Lauri Lehtimaja määräsi kolme Pohjois-Suomen vesioikeuden tuomaria syytettäviksi kestityksen otosta Kemijoki Oy:n tarjoaman illallisen muodossa.  Miksi ex-valtakunnansovittelijan istumapaikasta lentokoneessa nousi kohu? Onko kuviteltavissakaan, että Nyky-Suomen ”seremoniaväki” joutuisi epäillyksi korruptiosta?

Mielestäni poliisi- ja oikeushallinnon suhtautumisessa vaalirahoituskytkentöihin ei voi välttyä vaikutelmalta, että ne pitävät kansaa ymmärtämättömänä: oikeustajunta venyy hallinnon haluamaan suuntaan. Oikeuskanslerin kannanotossa on se hyvä puoli, että se osoittaa Suomen laillisuusvalvonnassa olevan parantamisen varaa.

Alpo Ylitalo, Kokkola 2009-09-18