--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:688904 kpl

Salaiset Stasi-kortistot

Muutama päivä sitten pääministeri Matti Vanhanen totesi luottavansa Supoon ja arveli sen uuden johdon selvittävän, missä määrin salaisiksi julistettuja Stasi-asiakirjoja voidaan julkistaa historiantutkimukseen rikkomatta salassapitosopimuksia. - Vanhasen salailevaan hallintomalliin jatkoa.

Hs:n mukaan poliisin ylin johto alkaakin tutkia, millä perusteilla aineisto on salattu, sisältävätkö ne sellaisia tietoja, joiden vuoksi olisi pitänyt aloittaa esitutkinta mahdollisista vakoilurikoksista sekä sitä, miten aineistoa on säilytetty ja sen käyttöä valvottu. – Stasi-tiedostot ovat jo julkisia ainakin kolmessa maassa. Sen vuoksi lienee parasta selitellä ja vähätellä sisältö itse etukäteen – Olisihan se noloa, jos paljastukset tulisivat ulkomailta. - Kiusallinen pakkorakonen hallinnolle.

Taannoin komisario Sulo Aittoniemi tutki, kun Noppa Oy:n väitettiin lahjoneen Kokoomuksen ja  SDP:n poliitikkoja. Pekka Paavola sai 10 000 mk:n sakot, mutta tutkinta päättyi, kun verhon alta näkyivät liian isot varpaat. Aittoniemi ja rikostarkastaja Kauko Laakkonen hyllytettiin ja rikostutkinta vesittyi. Varpaiden omistajaa ei paljastettu kansalle ja Aittoniemestäkin tuli ”mykkä”. - Hyllytyksestä nousi  sellainen kohu, että tanssitaidoillaan julkisuudessa rehvastellut huuliharpistipoliisi pääsi SMP:n ehdokkaana kansanedustajaksi.  - Aittoniemi jätti eduskunnan puhemiehelle Supoa ja KRP:tä koskevan kirjallisen kysymyksen ( 815/2002 vp). Voitaisiinko Suopo ja KRP siirtää eduskunnan alaisuuteen ja valvontaan?

Vallan vahtikoira media kykenisi selvittämään, keiden varpaita suojeltiin kun Stasi-kortistot  salattiin. - Salaamistarve korostui, kun ex-puhemies Paavo Lipponen asetti jäljellä olevan arvovaltansa peliin mitätöidäkseen Stasi-listojen merkitystä. Hän korosti niiden olleen Itä-Saksan sisäinen asia!  Suopoa vaadittiin salaamaan suomalaisnimiä, ei kait itäsaksalaisia! Lipposen kannanotto tukisi käsitystä, että Suopon piilottelemat varpaat olisivat todella suojelutarpeessa. Mikä on Suopon ex-päällikön Seppo Tiitisen omien ja muutamien kepulaisten ja SDP-läisten varpaiden julkisuudensietokyky?

Poliiseista ja kansanedustajistakin näyttäisi löytyvän omantunnon venyttäjiä. Rahavaltaa kumarretaan ja samaistutaan hallintokoneistoon. Esimerkki rahavallan kunnioituksesta: poliitikot pitäisivät suomalaisen raakapuun hinnan matalana halvan Venäjän puun avulla. 

Nähtäväksi jää tutkiiko ja julkaisseeko poliisi asian vain Vanhasen raameissa: huomioiden aineistosta tehdyt sitoumukset. Tällöin ”Noppa-vesitykset” saisivat jatkon. Ulkomailla julkaistusta aineistosta paljastuisivat nimet, muttei selviäisi, mihin salattua aineistoa on käytetty ja miten sen säilytystä valvottu.

Alpo Ylitalo

Kokkola 2007-08-14