--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:684606 kpl

Eduskunta keskustelee ja Kari Urpilainen kumppaneineen surffailee Gallupin kuohuissa

 

Kansanedustajien ja ministeriöiden henkilöstöjen yliopistotutkinnot lisääntyvät. Mutta voiko kolutustason nousu pelastaa maan talouden? - Mikä Kari Urpilaiselle kävisi kaupaksi?

 

Alati kiristyvä kilpailu lisää työttömyyttä, supistaa verotuloja ja lisää lainataakkaa. Ovatko kilpailuongelmaa aiheuttavat viisaampia kuin sen ratkaisijat?  Kilpailua kiristävät liian korkeat, kustannuksia kohottavat vaatimukset. SDP luotsasi taloutta ja SAK johtaa palkka- ja työehtopoli-tiikkaa. Kilpailukyky meni, mutta velkaantuminen jäi.

 

Olisiko katsottava peiliin? Lainaus KP:n 27.12. demarikirjoituksen vierestä "AKT haluaa omia työpaikkojaan suojella "pakolla". Niin te muutkin tekisitte jos te pystyisitte."  AKT ei ole huolissaan muiden liittojen jäsenten työpaikoista. - Kun ei synny kuljetettavaa, ei tarvita kuljettajiakaan. Työnantajilta loppuisi palkanmaksukyky? Niilo "Rällärikin" vaati niin kauan, että laivatonnisto lähti - pakenevatko nyt rekat?

 

Luopuneiden tai pudonneiden kansanedustajien taustajoukot hankkivat "ansioperusteisia" neuvosten arvonimiä. Neuvokset näkevät maan velkaantumisesta huolestuneiden ajatuksia mustina, punaista vierastavina. Se väri ei kaihda esittää vaatimuksiaan. - Pätkiikö Urpilaisen muisti, miksi demarit kärsivät raskaan vaalitappion. Vaaditaan lakkoillen lisää etuja samalla, kun niillä uhaten puolustetaan vanhoja. Perinteisellä uhkailu-kiristys-pelottelu-metodilla ei kansaa ruokita. - Lintilän mainitsemaa Vanhasen jakovaraa eletään velaksi.

 

Verotulojen supistuessa työttömyys ja köyhyys lisääntyvät. Vuodesta 1995, jolloin Kari Urpilainen putosi kaudeksi eduskunnasta, työntekijöiden palkat ovat nousseet viime vuoteen 87,9 % ja eläkkeet 46,5 %! Konkurssitkin ovat lisääntyneet. Olemme eläneet pääosin SAK:n, SDP:n valtakautta, minkä seurauksista kansantalous on pudonnut miinukselle. Vuosikymmenen aikana olemme jääneet jälkeen Ruotsin bruttokansantuotteen kasvusta 15 %.

 

Vaalien ehdokasasettelut herättävät kysymyksiä ymmärretäänkö ehdokkaiden kykyjen merkitys. Joustamaton raha ja työehtopolitiikka asettavat uusia pätevyysvaatimuksia valituille, miten lisätään yritysten toimintaedellytyksiä, työllisyyttä ja verotuloja palvelurahoitukseen ja mitä merkitsee yrittäjän oikeusturva ja raskas byrokratia. Miksi valittujen koulutustason nousu lisää köyhien määrää?  - Puuttuukohan työelämän todellisuuden tuntemus?

 

Eduskunnassa  ykkösasia ei ole aina hyvän ratkaisun löytyminen, vaan oma tai puolueen näkyvyys. Peitellään omaa osaamista ja loukataan toisia.  Vuoden viimeisellä kyselytunnilla  Riitta Myller (sd) kysyi sitooko metsä hiiltä oikealla tavalla. - Mikähän olisi se oikeampi tapa?

 

Hallitus kohtaa kovaa vastusta yrittäessään korjata edellisten virheitä. Demareiden kannatuksen nousu kertoo halusta lisätä kustannuksia ja työttömiä, mitä Urpilainen "lietsoo" kentällä. Mistä vaalitappionne johtui, jos talouspolitiikkanne oli oikeaa? Konsultti Himasen kalliit neuvotkaan eivät estäneet talouden alamäkeä. - Reaalitaloudessa elävät odottavat mm. tuontia korvaavia ja työllisyyttä lisääviä biotalouden päätöksiä ja punavihreät lisää pakolaisia! 

 

Alpo Ylitalo 2015-12-28

https://kotisivukone.fi/app/www/alpoylitalo.kotisivukone.com/demarien-muodonmuutos