--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707298 kpl

Taantumasta talouden tasapainoon

Vanhoja vallanpitäjiä tukevan lehdistönkin suurin murhe tuntuu olevan oman puolueen aseman säilyttäminen maan hallinnossa. Mm. Ilkka-lehden 2.4.silmäily paljastaa lehden hengen. - Paavo Lipponen koki onnistumisen iloa luonnehtiessaan Ilkan ja Keskisuomalaisen päätoimittajia sanalla ”satrapit”. Ex-päätoimittaja Kari Hokkanen luo 2.4. mielikuvaa Timo Soinin ominaisuuksista venäläisperäisin sanoin ”sutki”. Hänen huolensa ei näy olevan maan talous, vaan se, miten torjutaan Perussuomalaisten äänisaaliin vaikutus vallanperimysjärjestykseen. Näyttäisi olevan tärkeää, kuka tekee – ei se, mitä tehdään!  

Portugalin tukikeskusteluissa ministerit Kiviniemi ja Katainen etsivät liittolaisia avuksi pitämään Persut hallituksen ulkopuolella. Maamme katastrofin partaalle johtaneet vanhat vallanpitäjät pelottelevat valtavalla työttömyydellä, ellemme saa osallistua yli varojensa eläneiden maiden talouden kuntoonsaattamiseen.

Suomen ja Portugalin välinen kauppa on ollut aina vaatimatonta ja kauppavaihto on ollut tyypillisesti Suomelle ylijäämistä. Vientimme Portugaliin oli 309 ja tuontimme 189 miljoonaa euroa vuonna 2009. Vienti pysyi miltei edellisvuoden tasolla, mutta tuonti putosi kolmanneksen. Portugalin osuus Suomen viennistä oli 0,7 prosenttia ja tuonnista 0,4 prosenttia. Tiedot ovat Suomen suurlähetystöstä Lissabonista. - Kauppavaihtomme on laskenut huomattavasti edellisvuodesta.

On erittäin vastuutonta pelotella kansaa kestämättömillä höpötyksillä. Jokainen ymmärtää, että em. lukujen perusteella työllisyysvaikutusta kansantalouteen ei edes huomaa. Olisi rehellisempää pohtia, miten selvitään koko euroalueen veloista. Erään luotettavana pidetyn tahon selvitysten perusteella vastattavaksi tuleva EU-velkataakka olisi 1850 miljardia (mrd.) euroa. Lähemmässä tarkastelussa sanotaan Italian rahoitusvajeeksi 910 ja Espanjan 630 jo keskusteluissa olleiden 310 mrd:n euron lisäksi. Suomen kokonaisvastuuksi tulisi 34,31 mrd. euroa. – Alkaa vaikuttaa siltä, että velkaisia maita tukevien vastuut nousevat niin korkeiksi, että se alkaa vaikeuttaa omaa lainansaantiamme.

Alpo Ylitalo

kansanedustajaehdokas, Ps.

Kokkola 2011-04-03