--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707324 kpl

Finnairin ympärillä kuohuu

 

Moniko muistaa, miten Pekka Vennamoa sanottiin sitoutetun Soneraan ylimääräisin osakemer-kinnöin. Asiasta nousseen kohun vuoksi liikenneministeri Matti Aura antoi Vennamolle potkut eikä hänen oma ministeriuransa kestänyt kuin vajaat kaksi vuotta.  Aura luopui ministerin paikalta tehtyään väärän tulkinnan Pekka Vennamon asemasta Sonerassa. - Ministeri koki mokanneensa ja erosi.

 

Finnairissa sitouttaminen onnistui siihen saakka, kunnes palkkiot oli maksettu hallituksen ym. sitoutettujen tileille. Sen jälkeen kuusi heistä jätti yrityksen kuin rotat uppoavan laivan. Kausi valtioyhtiön hallituksessa tekee jäsenestä lottovoittajan.  Finnairin sitouttamisohjelmassa jaettiin lähes 4 miljoonaa euroa oheiskuluineen. Lentäjien palkkoja laskettiin 5 % ja matkustamohenkilökunta sekä tekniikka suostuivat 26 miljoonan eron säästöihin. Johtajanvaihdon ajaksi Finnairiin sitoutettiin ihmisiä, joiden aikana tappiokierre vain jatkui. - Vehviläinen ei kuulunut sitoutettujen joukkoon.

 

Mitä ajattelevat omistajaohjauksesta vastaavat ministerit, vai ajattelevatko? Vihreä ministeri Heidi Hautala oli valmis myymään Finnairia pois, kun se tuotti tappiota neljäntenä peräkkäisenä vuonna. Kuitenkin hän siunasi Ilmarisen ja Finnairin johtajien tekemät asuntokaupat. Pääministeri Katainen tuki Hautalan linjauksia ja ilmaisi valmiutensa säästää veroeuroja ja harkita Finnairin myyntiä.

 

Ymmärsikö Hautala, mitä teki antaessaan synninpäästön Vehviläisen asuntokaupalle? Koska Finnair on iso asiakas Ilmariselle asiakassuhteen vuoksi, se maksoi huippuhinnan Vehviläisen asunnosta. Finnairia sitoutettiin Ilmariseen. Häkämies oli edellisen hallituksen valtio-omistajuutta ohjannut ministeri. - Nyt poliisi tutkii isokenkäisten johtajien asuntokauppoja, mutta ministerit menevät kuin "koirat veräjästä".

 

Holkerin hallituksen aloittaessa v. 1987 valtion velka oli 5 miljardia, mutta viime vuoden lopussa se oli jo 79,6 miljardia euroa. Valtio velkaantuu noin 17 000 euroa minuutissa ja nyt summa on 81,5 miljardia euroa. Velka on kasvanut, vaikka viimeisten 25 vuoden aikana huomattava osa valtion-yhtiöistä on myyty. Velkaa ottavat poliitikot eivät ole maksamassa ottamiaan lainoja, vaan meidän lapsemme ja heidänkin lapsensa.

 

Alpo Ylitalo

Kokkola 2012-03-12