--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707270 kpl

Petri Salo kehoittaa vastuulliseen taloudenpitoon

Keskipohjanmaa-lehdessä 20.12. Petri Salo ilmaisee onnensa, ettei oppositio saanut lisätyksi velkaa. Kokoomuslaisen onnen kokemisesta heijastuu farisealaisuus. Salo esittää valtionvarainministeriön pylväiköllä todistuksen julkisyhteisön tuloista ja menoista. Hän kirjoittaa koittaneen erityisen vastuullisen politiikan ajan. – Senhän tietää jokainen, että meillä on paras eduskunta, minkä rahalla on saanut, mutta nyt sinne tarvitaan työllisyyden ja talouden asiantuntijoita. – Peli pitää viheltää poikki.

Pylväikkö osoittaa, että Holkerin hallituksen talouspolitiikka käynnisti ”hyvinvointivaltiomme” alasajon. Siitä alkanut velkaantuminen on ollut varmaa. Välillä velka hiukan lyheni. Työttömyyslukujakin tilastokikkailuin kaunisteltiin, mutta huono kehityssuunta jatkuu taas. Työllisten määrää ei lisäänny, jos työttömiä karkotetaan tilastoista ulos.

Vuonna 1991 valtionvelka oli 14,2 miljardia eli 16,9 % bruttokansantuotteesta (BKT), vuonna 2008 velkaa oli 54 miljardia eli 29,5 % BKT:sta. Nyt velkaa on reilut 75 miljardia eli 60 %:n raja BKT:sta lähestyy. Kansantalouden sanotaan kasvaneen viimevuonna 3,2 %, mutta kahtena seuraavana vuonna se tullee laskemaan.

Kokoomus on ollut Holkerin hallituksesta lähtien vallassa lukuun ottamatta Vanhasen ykköshalli-tusta. Kepu ja demarit ovat vuorotelleet oppositiossa parikymmentä vuotta. Kokoomuksen hallituskausilla verotusta on pyritty siirtämään pienituloisimmille. Demarit lisäsivät velkakehitystä poistaen varallisuusveroa. - Köyhä ei syö enempää kuin rikas, mutta hänen ruokaan käyttämänsä suhteellinen rahamäärä saattaa olla monituhatkertainen rikkaaseen verrattuna. Ruoan arvonlisäveroalesta rikas on saattanut hyötyä jopa enemmän kuin köyhä.

Kokoomusministerit ovat ”hävittäneet” valtion omaisuutta pilahintaan. Salo toteaakin oikein, että nyt alkavat todella kovat ajat. Ei olisi yllätys, vaikka euroalueen talous romahtaisi ennen vaaleja. Euroopan keskuspankilla ei ole pidemmän aikavälin suunnitelmaa, miten yli varojensa eläneet maat hallitsevat taloutensa niin, että rahoittajat saavat sijoituksensa takaisin. – Varsinkin kun ne itse pilaavat luottokelpoisuuttaan pelotellessaan sijoittajia sillä, että nämä joutuvat itse kantamaan osavastuun sijoitusten takaisinmaksun vaikeutuessa.

 

Alpo Ylitalo

kaupunginvaltuutettu, Ps.

Kokkola 31.12.2010