--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697547 kpl

Epäilläänkö poliisijohtoa rahanpesusta?

Viimeaikaiset poliisiorganisaatioon kohdistuneet rikosepäilyt ovat puhuttaneet kansaa. Ihminen, joka ei ole joutunut laillisuusvalvojien harjoittaman mielivallan uhriksi, ei ymmärrä, että hekin voivat olla vain erehtyviä, sortuvia ihmisiä.

Aikaisempi oikeusministeri Johannes Koskinen tyrmäsi poliisiylijohtaja Salmisen lausunnon luvallisesta virka-auton käytöstä perättömänä. Ojensiko hyvävelijärjestö auttavan kätensä, kun sisäministerinä ollut kansanedustaja Kari Rajamäki luvallisti Salmisen autonkäytön? Muistanemme, miten hän tuki voimakkaasti poliisin kovia otteita Smash Asem-mielenosoituksen jälkeisessä keskustelussa. Kohun seurauksena vaadittiin Rajamäen eroa ministerin tehtävästä.

Huumepoliisin joutuminen rikosepäilyjen kohteeksi sekä poliisin tekemä ilmoitus Salmisen autonkäytöstä herättää kysymyksen onko poliisin sisällä menossa pudotuspeli vai kävikö huumepoliisille niin kuin Sulo Aittonimelle, että verhon alta näkyivät liian suuret varpaat.

Nettiin ilmestyi 11.3. klo 15 00 nimetön kirjoitus, jossa kerrotaan Lappeenrannan rikospoliisin rikostutkijoiden Minna Hännisen ja Tero Muurmannin tutkivan salassa julkisuudelta viiden suomalaisen virassa olevan poliisijohtajan epäiltyä osallisuutta rahanpesuun. Summakin on Suomen oloissa epätavallisen suuri. Samassa yhteydessä kerrotaan huumeilla varansa hankkineen Calabrian mafian levittäytyneen Suomeen ja Pohjoismaihin. Kyseessä olisi useiden kymmenien miljoonien eurojen talletukset poliisien ulkomaalaisille tileille. – Rahamäärien suuruusluokan ymmärtäminen helpottuu, kun vertaa italialaistutkijoiden tekemän arvion, jonka mukaan Calabrian mafian liikevaihto vuosina 2004 - 2005 olisi ollut 36 miljardia euroa eli sama kuin tuolloinen Suomen valtion budjetti. Samat lähteet kertovat, että Calabrian mafia omistaa monien peiteyhtiöiden kautta Suomessakin jonkun suuryhtiön. – Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Suomen huumepoliisin silmätikuksi joutumisen syynä olisi se, että he olivat paljastamassa liian suuria varpaita.

Suomalaisvirkamiehiä on aiemminkin joutunut mafian puristukseen, mutta niistä ei meluta. Mafia kutsuu takuuhauskoihin bileisiinsä vaikutusvaltaista virkakoneistoa. Seremonioihin kuuluu intiimejä hetkiä, jotka filmataan salaa. Osallistuneet ovat ilmiantouhan alaisia ja joutuvat sen pelossa tekemään, mitä mafia haluaa. Huippujohtajia säälimätön julkinen avoimuus ja totuudenmukainen tiedottaminen hyödyttäisivät eivätkä nakertaisi oikeusvaltion imagoa.

Alpo Ylitalo

Kokkola 2008-03-16