--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697587 kpl

Korkeimman oikeuden presidentti vaihtuu

Lakimiespiireissä aina professorikuntaa myöten on ihmetelty presidentti Tarja Halosen nimityspolitiikkaa. Ilmeisesti on aihettakin. Presidentinvaalikampanjassa on tullut useaan kertaan esille väite, että Halonen olisi omavaltainen ja ärhäkkä kiukuttelija. Aiemmat nimitykset vahvistavat väitettä ja ylläpitävät salaperäisyyden leimaa, josta oikeustieteen emeritusprofessori Aulis Aarnio esitti käsityksensä tv-uutishaastattelussa. Ex-ministeri Johannes Koskinenkin peräsi avoimuutta nimityksiin. 

Tarja Halosen Suomen Pankin johtajanimitykset ovat aiheuttaneet suurta hämmästystä. Vuoden 2000 marraskuussa hallitus ja pankkivaltuusmiehet esittivät Suomen Pankin avoinna oleviin virkoihin Mauri Pekkarista ja Johnny Åkerholmia.  Halonen nimitti Sinikka Salon EKP:sta. Joulukuussa 2001 Esko Aho ja Ilkka Kanerva saivat näytön vallankäytöstä jäätyään rannalle, kun Tarja Halonen nimitti ko. pankkiin Pentti Hakkaraisen. Nimitetyiksi tulleet olivat ns. alan miehiä.

– Riittikö Erkki Liikasen pätevyyteen tulla nimitetyksi Suomen Pankin pääjohtajaksi se, että hän oli valtiovarainministerinä purkamassa valuuttasäännöstelymääräykset. Teko oli ilmeisesti suurin syy, että Suomi joutui ennenkokemattomaan lamaan ja vieläkin jatkuvaan suurtyöttömyyteen sekä satojen tuhansien ihmisten velkavankeuteen. Suomen Akatemia on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan juuri Koivisto, Liikanen, Holkeri ja silloinen Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kuhlberg olivat laman pääarkkitehdit.

Nähtäväksi jää, mitkä ovat KO:n uuden presidentin Pauline Koskelon ominaisuudet. Hän toivoi tv-uutisten haastattelussa, että poliitikot pitäisivät näppinsä irti oikeuslaitoksen työstä. Lausunto todistaa sen, minkä helsinkiläinen käräjätuomari Jussi Nilsson kirjoitti tutkielmastaan Lakimiesuutisissa 2/2002, että tuomarikunta on organisoitu poliittisten valtaelinten alaisuuteen. – Taustavoimat pääsevät vaikuttamaan lainvalmisteluun. 1990-luvulla ja sen jälkeen kansainvälisten tutkimuslaitosten tekemissä vertailututkimuksissa Suomen oikeuslaitoksen luotettavuus on jäänyt Venäjänkin taakse.

Koskelo ilmeisesti tarkoitti myös 6.5.1992 presidentinlinnassa pidettyä kokousta. Tuolloin presidentti Koivisto painosti läsnä olleiden kertoman mukaan tuomioistuinten korkeinta johtoa sekä yliopisto- ja virkamieseliittiä hyväksymään pankkien yksipuolisen päätöksenteon mm. koronnostossa. - Sittemmin  presidentti Tarja Halonen julisti presidentti Koiviston pyynnöstä tuon kokouksen asiakirjat 40 vuodeksi salaisiksi. - Toivokaamme Koskelolle voimaa saada palautetuksi hallinnon ja oikeuslaitoksen luotettavuus.

Hyvää Uutta Vuotta!                                                     

Alpo Ylitalo, Kokkola  2005-12-30