--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:684529 kpl

Kiristääkö pipo, on vanha sanonta


Vaikkei pipo kiristä, sillä pääsee uutisiin.


Valtiovalta valitsi pienemmän pahan ottaessaan Talvivaaran kaivoksen haltuunsa, jotta jatkossakin vältetään jätevesien aiheuttamalta ympäristökatastrofilta. Pääministerin ja hallituksen pyrkimyksenä on löytää toiminnan jatkaja, jolloin valtiovalta saisi sijoittamansa varat takaisin.


Tutustuessaan Terrafamen eli entisen Talvivaaran kaivoksen jatkomahdollisuuksiin Sotkamossa pääministeri Juha Sipilän asu aiheutti vihreiden Ville Niinistössä oikein primitiivireaktion. Niinistö mielestä vieraiden suojavaateasu oli mainosasu, joka ei sovi pääministerille. Jos hallitus onnistuu pääsemään kuiville Talvivaaran ja Terrafamen rahoituksesta ja asu auttaa pyrkimyksissä, sen pitäisi olla myös opposition ilonaihe. Nyt pipolla pääsi uutisiin.


Kun Niinistö vieraili Pekka Perän kaivoksella v. 2011, hänellä on oranssi Talvivaara-kypärä päässään ja keltaiset huomioliivit. Siitä ei kukaan tehnyt mitään numeroa. Nyt Niinistön pipo kiristää, jos Talvivaaran ympärillä tehdyt päätökset osoittautuvatkin oikeiksi, kun ja jos luonto ja Kainuun tuhannen työpaikkaa pelastuvat.


Terrafamen jatkuvuuden takaaminen Kainuussa on koko maakunnan ja maankin ykkösasioita. Miksi Ville Niinistön pipo ei kiristä ja kirvoita ajatuksia, kun EU:n bioenergiapoliittinen linjaus tekee Suomen metsistä hiiltä päästävän kohteen, mutta Puolassa saadaan kaivaa ja polttaa hiiltä huomattavasti kevyemmin ympäristöveroin, mitä Suomen harvennushakkuissa syntyvän uusiutuvan puun poltolle kaavaillaan. - Vihreät väittävät Suomen metsien hiilen nielukyvyn pienenevän, vaikka vuodesta 1960 Suomen kasvava puuvaranto on kasvanut n. 60%. Vihreiden vaatimat suojelualueet tuottavat puun lahoamisen tuloksena hiiltä.


Presidentti Kekkonen puuhasi haja-asutusalueille teollisuutta, josta ehkä merkittävin esimerkki on Raahen Rautaruukki. Kekkonen vaelteli luonnossa kalastellen ja hiihdellen hyvinkin vapaissa asusteissa. Niihin liittyi usein kauppaa ja teollisuuteen liittyviä keskusteluja. Silti hänen luontomatkoiltaan olevasta kuvamateriaalista voi päätellä, että vaikka hänen päänsä oli kalju, hän rohkeni tauolla poistaa pipon päästään, sillä siitä ei paljastunut kiristyksen jälkiä. - Luonto oli Kekkoselle erityisen tärkeä. Se mm. paljastuu erinomaisesti hänen juhannuksenjälkeisillä Laukaanmatkoillaan henkilääkäri Rikhard Sotamaan huvilalla otetuista kalastuskuvista.


Alpo Ylitalo

Kokkola 2016-11-18