--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:684628 kpl

Saiko Suopon maine kolhun?

KHO muutti kuusi ulkomaalaistoimiston kielteistä pakolaisia koskevaa oleskelupäätöstä myönteiseksi. Ulkomaalaisvirasto oli nojannut päätöksensä Suopolta saamiinsa perusteisiin. KHO ei luottanut Suopon tekemiin taustaselvityksiin, vaan tarkisti niiden paikkansapitävyyden. Näiden tapausten perusteella hallinto-oikeudet velvoitetaan jatkossa selvittämään muualta Suopon tekemien selvitysten luotettavuus. Julkisuuteen ei ole kerrottu olivatko turvapaikanhakijoita koskevat taustatiedot väritettyjä. Emme toistaiseksi tiedä, kuinka moni pakolaisten oleskelua koskeva kielteinen päätös perustuu vastaavalla luotettavuudella tehtyihin selvityksiin.

On oikein, etteivät elintasopakolaisiksi pyrkivät saa oleskelulupaa Suomesta ja heidät käännytetään takaisin lähtömaahan. Sen sijaan todelliseen kidutukseen tai hengenvaaraan ihmisiä ei voida lähettää, ennen kuin paluumaan turvallisuustakeet ovat olemassa.

Nykyhallinnon maine on kyseenalaistunut useampaan otteeseen. Äskettäin uutisoitiin, että Suopo ei voi toimia ilman johtajaa ja tätä ollaan etsimässä. Suopon uskottavuus kärsii pahasti, kun Alpo Rusi  vietiin oikeuteen Stasi-selvitysten perusteella ja syytteet hylättiin. – Jutulle tulee selkeä poliittinen päämäärä kun muistetaan, että ennen Suopoa Kalevi Sorsan poliittisena sihteerinä ja demarien virkamiehenä ollut Sdp:n Seppo Nevala saattoi vaikuttaa, ettei Rusista tullut Kepun kansanedustajaa. Jälkien peittelemiseksi presidentti Koivisto vaati ns. Tiitisen listoja salaisiksi.

Suopon päällikön Seppo Nevalan ja apulaispäällikön Pertti Knapen tiedossa oli, että Sonera-tutkija Matti Pitkäsen hallussa oli laittomasti hankittuja televalvontatietoja. Suopon johto salasi tiedon Krp:ltä. Nevala vältteli sairaslomien avulla joutumista ulkoasianvaliokunnan kuultavaksi Soneran teleurkintatietojen salaamisesta. Nämä asiat askarruttavat kansaa ja nakertavat Suopon ohella koko hallinnon uskottavuutta.

Julkisuuskuvaa esittelevät päättäjät mainostavat maatamme hyvinvointi- ja oikeusvaltiona. Jos Suomi on yksiselitteisesti sitä, ihmettelen kuinka huono oikeushallinto ja elintaso ovat muissa Pohjoismaissa. - Suomessa elää suuri joukko oikeudettomassa tilassa ja ainakin 600 000 ihmistä köyhyysrajan alapuolella.

Kansalaiset epäilevät perustellusti, että heidän puheluitaan kuunnellaan ja sähköpostejaan seurataan. Tietoturvan kyseenalaisuudesta kielivät nettiyhteyksien yllättävät katkeamiset. Kummastusta herättää, että yhteys palautuu, vaikkei yhteyden katkeamisesta ilmoitettaisi kenellekään mitään.

Mieleen palautuvat sanat: kyllä kansa tietää! Tietoa on, mutta sen todistaminen on vaikeaa. Katkoksien syyt selvittämään pystyvä taho suojaa hallintoa ja vetoaa tietosuojaan eikä kerro, miksi nettiyhteydet olivat poikki ja kuka puhelimia kuunteli. Helpotusta on tulossa, kun luotettavuussyistä ulkomaalaisoperaattoreiden palveluille on kysyntää Suomessakin.

Alpo Ylitalo

Kokkola

2007-07-13