--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:688900 kpl

Soiniko kopiointimatkalla?

Kuplalle kuplasta!

Kirjoitit Soinin kopioineen ilmastopoliittisen ohjelman Metalliliitosta.

Jospa mallia testattiin poliittisen riskin analyysimielessä ja haisteltiin Metallin julkaisemana kansan reaktioita.

Rautaruukin ja Avesta Polaritin luottamusmiehet ovat vieraillessaan Brysselissä vuonna 2002 esittäneet huolensa siitä, että vaikka Suomen teräs- yms. teollisuus saastuttaa vähinten, se maksaa saman kuin eniten saastuttavat. Ominaispäästöjärjestelmä tekisi oikeutta puhtaalle tuotannolle, jos laskentatapa perustuisi tuotettuihin tonneihin.

Nykyinen päästökauppa on sitä, että ostetaan oikeuksia saastuttaa eli, kuten aikanaan Rooman paavin anekaupassa tehtiin. Kerätään verorahat niiltä, jotka saasteista kärsivät. Tuotantoon perustuvassa ominaispäästömallissa saastuttajat maksaisivat eivätkä veronmaksajat energiaverona. Saastevero laitteisiin satsanneille laitoksille on maksu toiseen kertaan. Epäoikeudenmukaisuus johtaa siihen, että teollisuutta lähtee maasta halvempien kustannusten maihin.

Eija-Riitta Korhola kirjoitti nykyisen päästökauppamallin olleen jo vuonna 2002 kritiikin kohteena. Hän sanoo, että olipa malli kenen tahansa, pääasia on, että se otetaan käyttöön. Lainaus Eija-Riitta Korholan plogista: ”Kannatan lämpimästi Soinin nyt kannattamaa mallia, ja EU:ssa se totisesti tarvitsee puolestapuhujia, jotta saamme vihdoin ilmastopolitiikan raskaan laivan vaihtamaan kurssiaan tästä.” Suomen teollisuutta oikeudenmukaisemmin kohtelevasta ominaispäästömallista on varmasti keskustelu paljon Metalliliitossa, mistä pitkäaikainen Soinin kaveri Matti Putkonen tuli.

Soini ja perussuomalaiset ottivat Putkosen avosylin vastaan. Ellei hänellä olisi ollut mitään annettavaa yhteistyöhön eikä hän olisi nähnyt perussuomalaisissa vaikutuskanavana, tuskin siirtymistä olisi tapahtunut. - Ei unohdeta pääasiaa!

Kokkola 2011-02-16

Alpo Ylitalo

kansanedustajaehdokas, Ps.