--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701730 kpl

”Viriilit valtiomiehet: sähköä ja seksiä ilman riskianalyysiä”

Onnistuuko Fortum siinä, missä Shell ja Bb epäonnistuivat, tunkeutumaan Venäjällä valtion tarkoin valvomalle energia-alalle. - Ykosin ex-omistaja venäläinen Mihail Hodorkowski hankki miljardinsa yhtä laillisesti kuin muutkin, mutta joutui vankilaan tuettuaan energiavaroistaan demokratiaa. - Presidentti Putin palasi Itä-Saksasta Pietariin Ladalla vuonna 1991 ja toi takapenkillä pesukoneen. Nyt hänen omaisuutensa on omaisuusmassojen arvostuksesta riippuen 40 – 48 miljardia € eli hän on eräs maailman rikkaimmista demokratiaa vieroksuvista miehistä. Hyväpalkkaista hommaa vai?

Lipponen kiisti hallituksensa osuuden 4,3 miljardin € tappiot tuoneeseen Umts-kauppaan, vaikka sen nettisivujen mukaan talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi Soneran Saksan valloitukseen. SDP:n Erkki Tuomioja käytti omistajavaltaa silloin, kun Stora Enso investoi Amerikan seikkailussa menetetyt 5 miljardia. Fortum on luvannut 2,1 miljardia € velkaisesta TGK- 10 yhtiön enemmistöosuudesta. - Saako myyjä maksuna Fortumin osakkeita ja sillanpääaseman Suomen sähkömarkkinoille? – Ministereiden naisseikkailut osoittavat kyvyn riskianalyyttiseen ajatteluun! - Eläkkeiden korotus otettiin pois veroina ennen kuin korotukset tulivat.

Joitakin kuukausia sitten Venäjälle investoinnit arvioitiin riskialttiiksi, koska maittemme väliltä puuttuu investointisuojasopimus. Ruukki-Group ilmoitti pian vaikeuksistaan ja tappioistaan. Heille myötämielinen kuvernööri ”joutui” auto-onnettomuuteen ja kuoli. Ruukki-Groupin tilalle ilmestyi venäläinen investoija.

Kronstadtissa vallattiin suomalaisen Container Financen Moby-Dick-konttiterminaalin osa kolme ja toimintaa estettiin. Valtauksen teki valtion rakennusvirasto Rosstroi - miliisin seuratessa sivusta! – Putinin linjauksiin kuuluu, että logistiikka pidetään venäläisyritysten hallussa ja kuljetukset Baltiasta sekä Suomesta siirretään Venäjän satamiin. Rekkajonot rajalla ovat painostuskeino, jolla nopeutetaan liikenteen siirtymistä. Venäjällä ongelma voi syntyä sellaisestakin, mistä sitä vähiten odotetaan. Yllätykset ratkaistaan suurilla salaisilla ”optioilla”.

Myllykirje Putinilta: muutama päivä presidentin vaalien jälkeen - Putin opasti länttä, ettei se pääse yhtään vähemmällä, vaikka Venäjän presidentti vaihtuu! Viesti oli laaja-alainen ja selkeä. Avainalat ja ohjaus säilyvät valtion hallussa. Puutulleilla pakotetaan investoimaan sinne, jos mielii säilyä supistuvilla perimarkkinoilla.

Sähköisen viestinnän lisäystä ja paperin säästöä todistavat ministerit Ilkka Kanerva ja Matti Vanhanen. Joukkoon liittyi New Yorkin kuvernööri, anteeksi pyytänyt Eliot Spitzer ja erosi. Kanervakin pyysi anteeksi Vanhasen seuratessa sivusta Jyrki Kataisen korostaessa luottamustaan Kanervaan. Tapaukset kielivät aviovelvollisuuksien ulkoistamisesta. Sähköinen viriilien valtiomiesten seksisuhteiden käsittely tiedotusvälineissä herättää kysymyksen voiko silmillä tehdä tempun, kun nenästä tulee vuoto. Kauppamies Kanerva voisi edistää investointisuojasopimuksen syntyä ja lähestyä tekstarilla tyylikästä Pietarin kaupungin johtajaa Valentina Matvienkoa. Vaikutukset voisivat näkyä Pietarin jätevesissä ja Itämeren puhtaudessa.

Alpo Ylitalo

Kokkola

2008-03-14