--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707290 kpl

Muuttuvatko hallituksen otteet?

 

Vuoden 2011 vaalien jälkeen media revitteli Perussuomalaisten hallitushaluttomuudella siten, että Soinilla ei ollut ministereiksi kykeneviä henkilöitä. - Todellinen syy oli haluttomuus rahoittaa etenkin Kreikkaa ja velkaisia EU-maita. Nyt konkretisoituu, miksi Perussuomalaiset kieltäytyivät hallituksesta.

 

Yle-uutiset 30.12.2014: Suomen vastuut Kreikan lainoista ovat yli seitsemän miljardia euroa. Taloussanomat 8.2.2012: Kreikan kassa on tyhjä 20.3. ja maksuun lankeaa yli 15 miljardin euron velka korkoineen. Maksamatta on vielä 365 miljardia euroa lainoja ja takauksia, lisäksi korot ja alijäämät. Näihin velkoihin Kreikka kaatuu. 

 

Jari Lindströmistä tehtiin syntipukkia jo pari päivää ministerinimityksen jälkeen. Media ei halunnut ymmärtää hänen yhteiskuntasopimusnäkemystään.

 

Puolustusministeri Jussi Niinistö aikoo pysäyttää venäläisten maanhankinnat Suomesta - ainakin turvallisuuspoliittisista kohteista. Vuosia sitten Perussuomalaiset halusivat kieltää venäläisiltä maan osto-oikeuden täällä, mutta muut eivät nähneet ongelmaa. Presidentti Niinistö sanoo, että kauppoja on vaikea perua.

 

Ehkä suurempi ongelma syntynee erään uskontokunnan vuoksi.

 

Suomen maatalous on kannattavuusongelmissa. Viro tuotaa maitoa 80 % enemmän kuin kuluttaa. Venäjän markkinoiden sulkeuduttua se pyrkii Suomen markkinoille. Maidon tuottajahinta on laskenut reilussa puolessa vuodessa 25 %. Kauanko Venäjän kauppapakotteet jatkuvat ja palautuvatko olot enää koskaan pakotteita edeltäneelle tasolle? Hallitus ei kuitenkaan aio esittää uusia tukia maidontuotannollemme.

 

Työttömyys kasvaa, mutta puolalaisia metsänistuttajia korvataan virolaisilla. Noin 4 000 marjanpomijaa tuodaan ulkomailta, pääosin Thaimaasta.  Kiantama Oy toi viime vuonna lähes 450 thaipoimijaa, joiden kokonaismäärä noussee noin 3 000:en.

 

Suomeen on tuotu monien alojen ammattilaisia Puolasta ja Baltian maista. Terveydenhoitohenki-lökuntaa on useista Euroopan maista. MOT:n 15.9.2014  käsikirjoituksen mukaan Suomesta saa elantonsa n. 100 000 virolaista, joista 40 000 asuu pysyvästi täällä. Oman maan työttömiä on lähes 500 000.

 

Ammattiliitot eivät hyväsky pienempiä palkkoja ulkomaalaisille. Ne haluavat maksimoida kaikkien   työpalkat. - Haluavatko ne ylläpitää kaikille ansiotasoa korkeampaa elintasoa? Ko. painiostukseen ja pitkään korkeana pidettyyn euron kurssiin lisätään yritystoimintaa vaikeuttava byrokratia. Nämä ovat yhdessä aiheuttaneet pienin kattein toimivien elinkeinojen loppumisen ja jättityöttömyyden yksipuolistuvan teollisuuden jäljiltä.

 

Pärjätäksemme muiden EU-jäsenmaiden kanssa samoilla markkinoilla, yksikkötuotantokustannus-ten on joustettava, sillä euro ja luonnonolot eivät jousta. Työllisyyden kohentaminen edellyttää kustannussäästöjä. Hallituksen on löydettävä keinot kilpailukyvyn palauttamiseksi.

 

Alpo Ylitalo

Kokkola

Juhannusaattona 19.6.23015