--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:688935 kpl

Syövätkö Suomi-Soffan avustukset Etelä-Pohjanmaan huonekaluteollisuutta?

Teollisuuden ja kaupan tukipolitiikka voi vääristää kilpailua ja tuhota kilpailijoita. Suomi-Soffan saama massiivinen avustus saattoi käynnistää Etelä-Pohjanmaan huonekaluteollisuuden kuolinkamppailun. Jos Incabin jätti-hanke Kärsämäellä olisi onnistunut, se olisi aiheuttanut laajaa tuhoa muualla maassa. Nyt se on esimerkki, miten virheinvestoinnillakin joku hyötyy. 

Huonekaluteollisuus ja Etelä-Pohjanmaa yhdistetään toisiinsa. Ala on työllistänyt tuhansia puusep-piä, verhoilijoita ja myyjiä. Sieltä lähti maanantaisin eri puolille Suomea satoja huonekaluautoja myymään edellisviikon tuotantoa. - Kepun puheenjohtajuutta tavoittelevan ministeri Mauri Pekkarisen Suomi-Soffalle myöntämät investointiavustukset ovat uhka Pohjanmaan huonekalu-teollisuudelle. Tapaus todistaa jättiavustuksen vääristävän kilpailua. Perusteltu kysymys on: mikä on ministeri Mauri Pekkarisen osuus alan vaikeuksiin? Täyttyivätkö vaalirahaodotukset?

Suomi-Soffa ja Toivo Sukari nousivat vaalirahoituskohun myötä julkisuuteen. Lainaus Wiki-pediasta:

 

 ”Vaalituki

Huonekaluvalmistaja  kertoi 19.5.2008 tukeneensa vaalirahoitusta jakanutta Kehittyvien Maakuntien Suomi-yhdistystä 15 000 eurolla. Mauri Pekkarinen sai Suomi-Soffalta taulukaupoilla 5000 euron vaalituen edus-kuntavaaleissa vuonna 2007. Mauri Pekkarinen täydensi vaalirahailmoitustaan Suomi-Soffan ja kehittyvien maakuntien Suomi vaalituen osalta 27.5.2008, vuosi vaalien jälkeen. Pekkarinen palautti taulun Suomi-Soffalle kesäkuussa 2008. Suomi-Soffa ei suostunut näyttämään Pekkarisen myymiä tauluja.”

”Mauri Pekkarinen myönsi marraskuussa 2006 Suomi-Soffalle investointitukea 842 490 euroa tehdashank-keelle Kajaaniin. Pekkarinen pyysi 30.5.2008 oikeuskansleri Jaakko Jonkkaa tutkimaan tapauksen. Oikeus-kansleri antoi puhtaat paperit.”

___

Pekkarinen sai rahaa taulukaupoilla. Miksi hän sanoo palauttaneensa taulun, jonka oli myynyt ja luovuttanut? ”Suomi-Soffa ei suostunut näyttämään Pekkarisen myymiä tauluja.” – Oliko olemassa, mitä näyttää?

Hyväksyn vaalituen, mutta teollisuudessa toimineena yrittäjänä pelkään, että edellisensuuruiset investointituet vaikuttavat laajasti yritystenväliseen kilpailuasemaan. Epäilen onko Etelä-Pohjan-maan huonekaluteollisuus saanut yhtä suuria avustuksia yhteensäkään, kuin mitä Suomi-Soffa sai.

Voiko vaalirahaa pitää sidonnaisvapaana? Palautetun taulun aihe, Vanhasen laudat ja Tiitisen listat jäivät pimentoon. Oikeuskanslerin uskottavuuskaan ei kohentunut, kun hän asettui tukemaan Pekkarisen edesottamusten laillisuutta. Missä ovat liike-elämän tuntemus ja politiikan moraali?

Alpo Ylitalo

kaupunginvaltuutettu Kokkola, Ps.

2010-05-24