--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697524 kpl

Ministeri Pekkarinen ja energiahake

Viime syksyn energiaveroratkaisuissa ministeri Pekkarinen suosi turvetta. Hän asettui metsäyhtiöiden äänitorveksi yhtyen näkemykseen, ettei kuitupuun tarve tyydyty, jos puuta aletaan polttaa. Varsinkin UPM varoitti, että hakkeen käytön lisäys aiheuttaa heille kuitupuupulan. Hetkeä myöhemmin ne ilmoittivat, etteivät he osta puuta ja joukko korjuuketjujakin jäi yllättäen työttömiksi.

– Tänään sanomalehti Keskipohjanmaa kertoo Stora Enson rakentavan metsäenergian hankintaket-jua Pohjois-Suomeen. Tavoitteena on tuplata 100 000 irtokuution hakemäärä. Aluejohtaja toteaa hakepuun käytön olevan niin reippaassa kasvussa, että markkinat saattavat ylikuumentua. Hän lupailee bonuksia heille uskollisesti myyville metsänomistajille.

Suuret yhtiöt odottavat ainoastaan, että hakkeenkäytöstä maksettaisiin tukia verovaroista. Tuen katkeaminen aiheutti vuodenvaihteessa sen, että Alholmens Graft alkoi polttaa kivihiiltä ”sahausjätteen” sijasta. Hake varastoidaan siihen saakka, kunnes tukien maksaminen taas alkaa. 

Jos ja kun tukia maksetaan, se täytyy suunnata sinne, missä se lisää työllisyyttä eikä muutaman henkilön työllistäviin jättivoimaloihin. Hajautettu energiantuotanto tarkoittaa sitä, että bioenergian raaka-aine kasvaa siellä, missä se käytetään. Silloin hiilijalanjälki on pieni ja autamme alkuun työllisyyttä tukevia pieniä energiantuottajia.

Alpo Ylitalo

kansanedustajaehdokas, Ps.

Kokkola 2011-02-18