--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697590 kpl

Merenkurkun liikenne ja Pohjanmaan kehitys

Timo Soini (Ps) tapaa sanoa, että missä EU, siellä ongelma. Tämä pitää paikkansa myös Merenkurkun liikenteen kohdalla. EU:n myötä lauttaliikenne Vaasasta Ruotsiin tyrehtyi eikä sitä ole saatu lähellekään tasoa, jolla se oli ennen EU:a.- Ongelman aiheutti kiistatta jäsenyys EU:ssa, joten löytyisikö sieltä tukieuroja tilanteen ”ennallistamiseen”?

Kokkolalehdessä oli Pohjanmaan kauppakamarin hallituksen kannanotto, missä halutaan Merenkurkun liikenneasiat kirjattaviksi hallitusohjelmaamme.

Muistamme miten takavuosina Vaasa ja Oulu olivat asukasluvuiltaan saman kokoisia. Nykyisin Oulu lienee reilut kaksi kertaa Vaasaa suurempi. Koko Pohjanmaan kehityksen kannalta toimiva ja säännöllinen lauttaliikenne on varmasti tärkeä.

Verovapaan kaupan loputtua kannattavaa henkilöliikennettä tuskin saadaan käyntiin pelkästään suomalaisruotsalaisin voimin. Tukea ja tukitoimia tarvitaan. Pitkällä aikavälillä on mahdollista, että tavara- ja henkilöliikenne Venäjältä esim. Värtsilästä Vaasan kautta Ruotsiin ja päinvastoin kasvaa. Idea matkoille Ruotsistakin käsin on toteuttamiskelpoinen. Kehitetään sopivia matkapaketteja nopeasti rikastuville venäläisille ja Venäjästä kiinnostuneille ruotsalaisille. Markkinatutkimus ja kehitystyö täytyy vain aloittaa. Kalastusmatkailu Karjalan kirkasvetisille ja kalarikkaille pienille järville ja retket museoituneille ikivanhoille kylille ovat nopeasti käynnistettävissä. Laatokka ja Ääninen ovat luku sinänsä.

Alpo Ylitalo, kansanedustajaehdokas

Kokkola 2007-03-10