--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:688900 kpl

Kuntavaalikutsunnat Kokkolassa


Perussuomalaiset ovat lähettäneet paljon kutsukirjeitä kentälle saadakseen puolueen kannatuksen vaikuttamaan myös kuntakohtaisessa päätöksenteossa. Oppositiosta huutelevan teoista ei monta velliä keitetä. Kutsuja ovat saaneet nekin, jotka eivät ole puolueen jäseniä, joten pyrkyä äänisaalliin jakoon tutuu olevan.


Perussuomalaiset ovat erottaneet puolueesta aktiivijäseniä ympäri maan ja juuri kyvykkäitä yhteiskunnan päätöksentekoon osallistuneita jäseniä. Vaasan vaalipiirissä suosikkipolitiikka meni niin pitkälle, että useita konkursseja tehnyt yrittäjä työnnettiin puoluehallitukseen, vaikka yhdistyslaki kieltää konkursseja tehneen osallistumisen reiksteröidyn yhdistyksen hallitukseen. Tuosta suuren energialatauksen saanut paikallisosasto yritti estää nykyisen Kokkolan kaupunginjohtajan valinnan röyhkein keinoin. Se lähetti, vastoin parempaa tietoa, valtuuston kokoukseen paikallisen liikennöitsijän ilman mandaattia ja teki hänestä Suomen ensimmäisen "valevaravaltuutetun".

Tällainen teko ei lisää luottamusta, sillä pienillä paikakunnilla tieto leviää karkottaen puolueen jäseniä ja hidastaen kannatuksen kasvua.


Nyky-yhteiskunnassa perussuomalaisten kannatuksen kasvu on aiheuttanut huolia ja epätietoisuutta vanhoissa puolueissa, mitä pitäisi tehdä kasvun tyrehdyttämiseksi. Itsestäänselvyyksinä pidetyt kannatuslukujen muutokset näyttävät vakiintuneen vanhojen puolueiden tappioksi. Viikolla julkaistussa kannatusmittauksessa puolueen nuorisojärjestön fasistikannanotot eivät vielä näkyneet, mutta ne eivät voi jäädä ilman vaikutusta.


Mielenkiintoiseksi tapahtuman tekee se, että Jussi Halla-aho näkee nuorisojärjestön toimien ohjauksen tapahtuvan puolueen ulkopuolelta. Itse epäilen, että se saattaa tapahtua hyvin läheltä puolueen johtoa. Mutta milloin asia varmistuu, ottanee aikaa. Entiset nuoret erotettiin ja uusia kasaamaan valittiin Jenna Simula.


Puolue on perustettu kuitenkin VeikkoVennamon ja SMP:n raunioille. Sen jälkeen tulivat avoimesti toimineet "tupamäkeläiset". Mutta puhuttaessa niiden toiminnan päämääristä syytettiin jopa presidentti Kekkosta. Puolue koki konkurssin. Olen odottanut, milloin alkaa keskustelu "vistbackalaisista".


"Kutsuntojen" kutsukirjeiden määrä on suoraan verrannollinen puoluejohdon huoleen siitä, miten puolueen kannatus saadaan näkymään kunnallisvaalien tuloksessa. Tehtävä ei ole helppo, sillä niin monenlaista kengänkuluttajaa on tullut vastaan vuoden 1999 vaalien jälkeen. Maaseutuelinkeinoilla toimeentulonsa hankkivan ihmisen kengässä saattaa vieläkin hiertää huippupalkkaisen "työmiehen" sujauttama kivi.


Ruotsidemokraattien puheenjohtaja jakoi torstaina Turkissa lentolehtisiä Eurooppaan pyrkiville arabeille: Ruotsi on täysi.


Alpo Ylitalo

Kokkola

2020-03-06