--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707290 kpl

Talousviisaat vai onko heitä?

HS:n nettilehdessä 25.3.11:         

Vihreiden eduskuntavaaliehdokas, entinen puoluejohtaja ja ministeri Osmo Soininvaara (vihr) pitää perussuomalaista puoluetta "politiikan parasiittina, joka kylmäverisesti laskelmoiden käyttää hyväkseen vallitsevaa tyytymättömyyttä tarjoamatta tilalle mitään toteuttamiskelpoista".

Soininvaara on ollut itse tekemässä päätöksiä, joihin kansa on tyytymätön. Siitä huolimatta hän syyttää perussuomalaisia kylmäverisestä laskelmoinnista niiden suosion kasvaessa.

HS.fi 25.03.2011: samoilla linjoilla persujen kanssa näyttää olevan myös Ålandsbankenin johtaja, joka uutisissa kertoi mielipiteenään euron kaatuvan 80 %:n todennäköisyydellä ja Kreikan tukemisen olleen alusta alkaen virhe. - Saattavat olla oikeassa!

Pääministerit Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen julistivat, ettei Amerikan lama koske Eurooppaa. - Lama tuli ja jatkuu eivätkä ongelmat ratkea ilman jäsenvaltioiden tukea. Meidän elintasomme perustuu velanottoon. - Siitä huolimatta, että itse lainaamme rahaa, em. herrat pitivät Kreikan rahoitusta hyvänä bisneksenä Suomelle, koska maksamme lainasta vähemmän korkoa kuin perimme Kreikalta.

Osmo Soininvaara arvostelee perussuomalaisia, ilman omia ja vihreiden vaihtoehtoja. Näyttää siltä, että vihreiden "paratiisilinnut" ovat karanneet, sillä kannatus putosi noin puoleen. Äänestystulos osoitti  paljonko kansa arvostaa vihreiden näkemyksiä.

Johtaja Jaakko Kiander totesi 1.4.2011 kolmosen aamutelevisiossa, että jos Suomi lähtee mukaan rahoittamaan Kreikkaa, riski on pieni. Jos maa joutuisi velkasaneeraukseen, häviäisimme korkeintaan 20 % ja pidemmän ajan kuluessa saisimme koko tukipaketin takaisin.

Angela Merkelin neuvonantaja Lars Feld sanoi, ettei heinäkuussa neuvoteltu tukipaketti kestä Kreikan velkasaneerausta. Eilen kaksi  suomalaista ekonomistia arvio saneeraustarpeeksi 75 % ja yksi 50 % veloista. Miten Kianderin arvio istuu ajatukseen, että Suomi saisi pidemmällä aikavälillä kaikki lainaamansa takaisin? Lienee mahdoton ajatus siksi, että velkasaneeraus tarkoittaa velkojen anteeksiantoa.

Jos Kreikka saa 75 % akordin, miksi Irlanti, Portugali ja muut ylivelkaantuneet, vakuudetta rahaa saaneet maat maksaisivat velkansa kokonaan. Summat ovat niin suuria, että EU:n liitokset saattaisivat natista ja se ruokkisi maksuhaluttomuutta. Velaksi eläneiden ahneus kasvaa ja kansan syyttävä sormi osoittaa vallanpitäjiä. Yhteiskuntarauha järkkyy ja tuotantoluvut tippuvat. Huono valvonta lisää vaikeuksia.

Alpo Ylitalo, Kokkola 2011-09-16