--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697486 kpl

Puun jalostusaste ja työllisyys


Suomen työllisyystilanne on ajautunut outoon jamaan siksi, kun avoimiet työpaikat lisääntyvät, mutta työttömyys vähenee hitaasti. Miten lisäämme vienti- ja verotulojen määrää?


Hamina-Kotka-sataman tammikuun liikennemäärä kasvoi 20,7 % edellisen vuoden samaan aikaan verrattuna. Tuonti väheni 8,7 %, mutta raakapuun vienti lisääntyi 14,9 %. Korkeampi jalostusaste jättäisi enemmän tuloja Suomeen.


Aalto Haitek Toholammilla liittää puita toisiinsa aalloille höylättyjen pintojen avulla - ilman liimaa. Patentoitu huippuratkaisu voi olla yksinkertainen. Aallot ja kaarevat holvimuodot antavat rakenteille uskomattoman suuren poikittaislujuuden. Holvikaaressa puun pituussuuntainen murtolujuus antaa puun pokittaisrasitukselle moninkertaisen lujuuden. Holvikaaria on käytetty vuosisatoja mm. kivisilloissa ja kaariporteissa. Vanhan muodon uusi sovellus lisää puurakenteiden käyttökohteita. Aaltopintojen ja kaarten ominaisuudet nopeuttavat ja yksinkertaistavat mm. suurten siltojen valumuottien rakentamista. Samoin puisten kansirakenteiden valmistuksen.


Liitosmenetelmä mahdollistaa kohteiden rakentamisen ja purkamisen tarpeen mukaan, sillä samoja puuosia voidaan siirtää ja käyttää uudelleen, kun puu ei vaurioidu rakenteita purettaessa. Valmiita komponentteja voidaan siirtää monenkokoisina paikasta toiseen.


Puun lujuuslaskentakaavoja joudutaan uusimaan siksi, että kaarirakenne lisää pituussuutaisen rasituksen lujuusominaisuuksien hyödyntämistä. Keksintö lisää puun jalostusastetta ja käyttö-mahdollisuuksia. Konteissa kuljetettava talo kasataan kuin palapeli valmiille pohjalle. Ontelo-rakenteisten seinäelementtien lämpöeristeenä tultaneen myös käyttämään puun purua mineraalivillan asemesta.


Alpo Ylitalo

Kansalaispuolue, N:o 55

Pirkko Mattilan valiliittokumppani


2019-03-20