--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:688921 kpl

Heimo Linna näkee keskustan pelastajana, 26.1. KP

 

Timo Soini on mörkö Linnalle ja pilaa Suomen, kun tämä ei pettänyt äänestäjiään ja lähtenyt hallitukseen. Linnan mukaan Soini on kyennyt hankkimaan itselleen etuja, mutta vastuun valtakunnan asioiden hoidosta hän on jättänyt muiden hoidettavaksi. - Kuitenkin Ps:n menestys on tulos edellisten hallitusten epäonnistuneesta politiikasta. Toteat, Heimo, valtiovallan epäonnistuneen luopuessaan monista yrityksistään ja markkinavoimat saavat riepotella Suomea. Luopunut on oikea sana kuvaamaan valtion omaisuuden "lahjoittamista". Sanomatta jää, että Kepu on ollut yksi pääarkkitehdeistä esim. Kemiran lannoiteteollisuuden myynnissä Yaralle 207 miljoonalla. Soklin esiintymää arvostetaan jopa 15 miljardiksi. Siilinjärven pasutetta menee Kokkolan kautta Kiinaan 8 milj. t. eli 1,2 milj. t/v. Miksi lannoitteiden hinnat kolminkertaistuivat, kun myitte Kemiran?

 

Kokeneen poliitikon valikoivan muistin sektoroituessa näkökenttäkin kaventuu. - Kepu on ollut etunenässä valitsemassa rahalla eduskuntaa.  Huonon talouspolitiikan lisäksi kepun vaalitappion syy on "kepulikonstein" hankittu vaalirahoitus. Esillä ovat olleet Noppa-juttu, Tarveasunnot ja viimeksi Vihriälän johtama Ray-rahanjako jne.  Kepun ex-talouspäällikön pojan Tuomo Vähä-Tiiton hallinnoima Tarveasunnot omistaa n. 3000 asuntoa. Vuonna 2006 valtion asuntorahoitus keskeytti sen rahoituksen ja poisti statuksen: yleishyödyllinen.

 

Pätevyyden merkitys ja tapa vastuun kannosta lienee muuttunut, kun talousvirheiden paikkaamiseen voi myydä valtion omaisuutta. Asiantuntematon talouspolitiikka johtuu siitä, ettei kokemattomilla nuorilla ole työkokemusta talouselämän arkitodellisuudesta. Jari Tervo luonnehti eduskunnan laatua parhaaksi, minkä rahalla saa. - Suuruuden tavoittelu ohittaa ominaisuudet. Edustajien määrä antaa äänestysvoimaa. Sillä taataan, kuka saa sanoa, vaikka sanoman merkitys olisi vahingollinen.

 

Paperin ylituotanto supistaa kuitupuun käyttöä, koska entinen suomalainen metsäteollisuus investoi halvempien kustannusten maihin. Matti Vanhasen hallituksen ministeri Paavo Väyrynen sai Venäjän puutullit alas. Hän paukutteli henkseleitä, kun tyytyväinen suurteollisuus maksoi puusta Venäjälle huomattavasti korkeampaa hintaa kuin Suomeen.

 

UPM:n Jussi Pesonen vaati puuta lisää ja paljon. Vanhasen hallitus keksi puun myyjille nuorten metsien verohuojennuksen. Se täytti markkinat ja takasi puulle matalan hinnan. Liikapuulle näytti syntyvän uudet markkinat CHP- energiantuotantoon. Metsäteollisuudesta huudettiin, etteivät he saa raaka-ainetta, jos puuta poltetaan. Ministeri Mauri Pekkarinen riensi avuksi ja säädätti 100 Kw:n tariffirajan, joka estää pienten bioenergialaitosten synnyn. Näin saadaan kasvusäästöjä tulevaisuuteen mahdollisen biodieselin raaka-aineeksi ulkomaalaisten omistukseen siirtyneelle suurteollisuudelle.

 

Esko Ahon hallituksen mukaan metsäenergia-alalle syntyisi jopa 13 000 työpaikkaa. Puun energiakäyttöä voisi lisätä jopa 13 milj. kuutiota, millä voisi supistaa 13 miljardin energian tuontilaskua.

 

Teollisuuden muuttaessa pois Suomesta metsien kasvusäästöt ovat jo yli 20 milj. kuutiota vuodessa. Silti Suomen hiilipäästölasku kasvaa, kun metsän pinta-alan ilmoitetaan supistuvan 20 000 hehtaarin vuosivauhtia.

 

Näitä asioita kritisoivat perussuomalaiset, mutta kepulle ne kelpaavat. - Jäljelle jääkin vain kysymys, miksi perussuomalaista Soinia pitää mollata.

Alpo Ylitalo, Kokkola