--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697486 kpl

Suosikit politiikan rasite

Kunnallisvaaleihin tarvittaisiin kehityskelpoisia nuoria jatkamaan paikkansa jättävien työtä. Miksi nuoria ei  politiikka kiinnosta? Miten koulujen opetusohjelmilla lisättäisi sen kiinnostavuutta ja päätösten merkitystä jokaisen elämään? - Kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa viennistä riippuvaisen maan hallintoa on kehitettävä tehokuutta tavoittelevaan ja kilpailukykyä arvostavaan suuntaan.  

Pitkään politiikassa mukana olleiden lähelle syntyneestä kapeasta kaartista tavoitellaan ikäjärjestyksessä poistuvan paikkaa. Ollaan "valtaamassa vanhaa". Vilpillisesti hankitun vaalirahoituksen johdosta/lisäksi poliittisen vallankäytön nykymalliin sisältyy vuoroviisautta. Toisin sanoen kyvykkään nuoren on vaikea syrjäyttää pitkään mukana ollutta. Ammatissaan onnistuneella on hyvät edellytykset menestyä myös politiikassa. Siksi työkokemusta on syytä arvostaa, vaikka eri-ikäiset poliitikot puhuvat aikansa kieltä.

Ikäryhmienvälinen puhekieli sisältää poikkeavuuksia. Siksi puutumme joskus nuorten kielen soveliaisuuteen. Uusilla sukupolvilla on uusia sanoja ja tapoja ilmaista itseään. - Nuori kertoo tosihauskasta illasta toiselle, että olipa hieman hauska ilta. Tai että vähänkö pelkäsin sen ukon koiraa. Kun on hankittu dataa, on kerätty tietoja. Tekninen kehityskin ohjaa ilmaisuja omalla tavallaan. Kielenhuoltajilla riittää töitä.

Tiedotusvälineissä perussuomalaisten kannatuksen nousuun liitetään mielellään termi vihapuheet. Sillä selitetään kannatuksen kasvua ja lakaistaan maton alle syyt, miksi maan talous on kuralla tai oman puolueen kannatus hiipuu. Uusien edesottamuksista etsitään virheitä, mutta pitkään mukana olleet pääsevät kuin koira veräjästä.

Ennen eduskuntaan pääsyään kielten tutkijana toiminutta tohtori Jussi Halla-ahoa seurataan herkeämättä. Hän totesi, etteivät velkakurimuksessa painivan Kreikan  ongelmat hoidu demokraattisesti, vaan sotilasjuntan avulla. Sotakorkeakoulun dosentti Jussi Niinistö totesi, että kuullessaan sanan parlamentarismi hän poistaa varmistimen. - Voiko lainvastaisesti hankituin vaalimainosrahoin valtaan nostetun kohdalla puhua parlamentarismin toteutumisesta?  Turun yliopiston politiikantutkija Ville Pernaa arvioi, että  Jussi Halla-ahon ja Jussi Niinistön lausunnoissa on kyseessä kokematon varomattomuus, jota kilpailijat käyttävät heti hyväkseen.

 

Lainaus Soininvaara.fi-kirjoituksesta 31.8.2011: "Kreikalla on edessään niin raju vyönkiristys, että voidaan jopa kysyä, kestääkö Kreikan demokratia, vai palaako maa sotilashallitukseen. Yhteiskunnallisen luottamuksen taso on maassa kovin matala." - Tiedotusvälineitä ei kiinnostanut Soininvaaran lausunto, mutta perussuomalaisista vihapuheiden kohteena saa näyttävät lööpit! Lipponenkin kysyi onko Halla-ahon ja puolueen linja sama, vaikka Halla-aho oli Soinin esityksestä erotettu yksimielisesti päiviä ennen pariksi viikoksi eduskunnan ryhmätyöstä.

 

Alpo Ylitalo

Kokkola 2011-09-23