--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697498 kpl

Moraalivaalit

Parinkymmenen vuoden aikana vaalien jälkeen on paljastunut rahoitusepäselvyyksiä. Politiikan huono moraali on pesiytynyt hallintoon. Epärehellisyyden lisääntyessä kansalaisen oikeusturva kapenee ja oikeudenloukkaukset arkipäiväistyvät. Eduskuntaan pyrkivien vaalikampanjoiden rahoituksella alistetaan pyrkijät hyväksymään vanhempien johtajien toimintatavat.

Ehdokkaat korostavat demokratiaa ja hokevat vallan kuuluvan kansalle. Äänioikeuden korostuksen odotetaan toimivan, kuten syöttöveden pumpussa. Myönteisen mielikuvan luomisessa onnistunut odottaa pääsevänsä uudelleen valtaan tai nousemaan sinne. Keskeytetty jätevesiasetuksen eteenpäinvienti on hyvä esimerkki, miten kovakorvaista ryhmäkurinalainen vallanpitäjäporukka on. Nöyrästi demokratiaa kunnioittanut vallankäyttäjä halusi sälyttää jätevesiasetuksella kalliin ja järjenvastaisen taakan vallanantajan maksettavaksi. Vaalikaudella kansalta puuttuvat keinot olla vallan vastavoima ja käytön vahtikoira. Se alistuu!

Irlannin tukipaketti meni läpi eli Suomi osallistuu sijoittajien varallisuuden pelastamiseen. Irlannilla ei ollut vakuuksia tai halua tarjota niitä. Kaveria ei jätetä! Kreikkaa rahoittaneet pankit pelastettiin, kun EU-valtiot tulivat hätään. Tuskin Kreikka haluaa maksaa valtioille, koska se ei maksanut pankeillekaan.

Ministerit Vanhanen ja Katainen vakuuttivat kansalle vielä keväällä 2008, ettei Amerikan lama yllä Suomeen. Puhuivatko he totta? Jos puhuivat, he eivät ymmärtäneet - jos ymmärsivät, he valehtelivat. Lama tuli. Meille vakuutettiin työttömyyden leviävän Suomeen ja hyvinvointivaltion romuttuvan, ellei Suomi takaa Irlannin velkoja.  Ymmärsivätkö ministerit Kiviniemi ja Katainen mitä he vaativat? 

Todennäköisesti kansan enemmistö vastustaisi takausta. Iltasanomien 2.12. (klo 9.58) toteuttamassa äänestyksessä siitä pitäisikö Suomen osallistua Irlannin tukemiseen vastaajista 73 % äänesti ei ja 27 % kyllä. Äänestäneitä oli em. aikana 3886. Kielteinen kanta on selkeä.

Hallitus sälytti Suomen kansalle sen mielipiteenvastaisen vastuun. Jos ennusteen luotettavuus on samaa tasoa kuin kannanotto Amerikan laman yltämisestä Suomeen, mikä on päättäjien tiedontaso.

 

Alpo Ylitalo

kapunginvaltuutettu, Ps.

Kokkola 2010-12-03