--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:688940 kpl

Vaalilupauksia?a_ylitalo_50.jpg

Hallituspuolueiden edustajat suorastaan vaativat vaalipaneeleissa, joihin olen osallistunut, että mm. eläkkeisiin pitää saada korotuksia. Kotihoidon tukea on lisättävä, hoitohenkilökuntaa pitää saada lisää. Nuorten  koulutukseen pitää löytyä lisää varoja eli lista on loputon.

Surkuhupaisaa on, että juuri ne suuret puolueet, jotka ovat itse aiheuttaneet ongelmat, vaativat nyt rahaa ongelmien korjaamiseen. Miksi asioita ei ole hoidettu niin, ettei näitä ongelmia olisi syntynyt? - Ollaan vaalikentillä.

Pohjanmaan kepulaisissa kunnissa on talousongelmia, kuten muuallakin. Ylivieska on niistä oikein malliesimerkki, sillä se on joutunut jo valtion holhoukseen. - Kuntaministeri Manninen on kepulainen. Miksei yhteistyö pelaa?

"Toteutuneita" hankkeita 

Koko laman jälkeisen ajan rahaa on suorastaan syydetty kuolleina syntyneisiin projekteihin: sellaisiin, joihin yrityselämää tunteva ei antaisi euroakaan. Metsäteollisuusjäteille on annettu kymmeniä miljoonia tuotekehittelyyn ja muotoiluun. Sadat, ehkäpä tuhannet menestymisen mahdollisuudet omaavat yritykset ovat jääneet ilman rahaa, kun utopistisia hankkeita on rahoitettu. Tehtiinpä projekteista ja niiden rahoituksesta väitöskirjakin, johon mm. Keski-Pohjanmaalta ei annettu edes tietoja. Rahaa löytyi mm. ennakoitavissa olevaan surkeaan loppuun päättyneeseen, EU-määräykset täyttävään kalastusveneen kehittämiseen ja rakentamiseen. 

Meillä on edelleenkin 60.000 yritystä liian vähän. Erään tilaston mukaan uusia syntyy noin 22.000 vuodessa, kun niitä pitäisi syntyä vuodessa 30.000. Oikean  ihmisen väärätkin projektit rahoitetaan, mutta väärän ihmisen oikeat projektit eivät saa varoja.

Alpo Ylitalo, Ps., Kokkola 2007-03-08