--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707282 kpl

Media löytää Soinin politiikasta

Ilkan ex-päätoimittaja Kari Hokkanen haki ennen vaaleja kielitieteestä tukea kuvaillessaan Timo Soinia sutkiksi. Liisa Jaakonsaari koki ahaaelämyksen havaittuaan tammikuulla median suhtautuvan Timo Soiniin kuin isoon vauvaan. Keskipohjanmaan toimittaja ihmetteli galluplukujen heiluessa, kuka jaksaa vielä nauraa Soinin sloganeille. – Laajensiko ”jytky” hätää?

Tekivätpä perussuomalaiset niin tai näin, median mielestä teot ovat aina vääriä, vaikka uutisointi koskisi Soinin vessakäyntiä. Vähättelevä tapa luonnehtia perussuomalaisia ja Soinia on vienyt vikojenetsijät niin pitkälle, että äänestäjien ymmärrystä kyseenalaistetaan. Ts. noin 580 000 suomalaisen ajattelukyky olisi puutteellinen. Erkki Tuomiojan ykkösaamun haastattelustakin löytyy samansuuntainen ajatus.

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila selittää lehden pääkirjoituksessa 15.5. vaalituloksen menneen ”persuilla” päähän. Ei ole tavatonta, sillä hänellä, jos kenellä, on mielipiteenvapaus ja aseman suoma oikeutuskin tulkita Soinin suoraselkäisyyttä haluamallaan tavalla.

Persussuomalaisten historiallisen suuren vaalivoiton seurauksena kaikki muut puolueet paitsi RKP olivat häviäjiä. – Voittoa on kyettävä vähättelemään, sillä ilmoitettuaan kielteisen suhtautumisensa kriisimaiden rahoitusratkaisuihin ja jäätyään niiden vuoksi hallitusneuvotteluista ulos, perussuomalaisten sanotaan tehneen väärin ja pakenevan vastuuta. Demarit syyttävät vastuunpaosta, kun perussuomalaiset eivät suostu maksaan ulkomaalaisten velkoja. Kansan tyytymättömyys ja ”persujen” kasvu lisääntyvät, vaikka mitään ei tehdä oikein!

Hyväksyvätkö demarit, kun he huomaavat Jutan joutuvan jatkamaan Lipposen aloittamaa kapitalistien edunvalvontaa ja varat palautetaan korkoineen sijoittajille. Entäs, kun vanhat demarit huomaavat, kuka maksaa pankkiveron. - Kulut maksaa joka tapauksessa kansa. Ketä pyydetään apuun, jos demareiden kääntötakki ei istuisikaan hallituskumppaneiden päälle ja Katainen jäisi ilman demarien tukea? Saako Laaninen itse vappupuheessaan mainostamansa takinkääntäjien maailmanennätyksen?

Aloittavatko demarit hallitusneuvottelut ryhmittymän kanssa, johon kokoomus ei sovi? Muuttaako salassa pidetty Kreikan velkatilanteen selvitystulos euroalueen maiden kantoja? Rahoitusvastuun kantajat alkavat ymmärtää perussuomalaisten vaalivoiton syitä. ”Persuja” äänestäneitä kiinnostaa löytyykö perusturvaan, satamien, rautateiden ym. muiden liikenneyhteyksien kunnostushankkeisiin rahaa. 

Jos kriisimaiden pelastusyritys epäonnistuu, tulevatko uudet vaalit? Jos kävisi niin, silloin perussuomalaisten kannatus olisi 40 % ja eduskuntapaikkoja tulisi 80.  Uskaltavatko puoluekokoon perustuvaan nokkimisjärjestykseen ja vallankäyttöön tukeutuneet jättää perussuomalaiset hallituksen ulkopuolelle? ”Persuille” on tärkeämpää se, mitä tehdään kuin se, kuka saa tehdä!

Alpo Ylitalo

Kokkola 2011-05-15