--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701686 kpl

Petri Salon päästöistä ja verotuksesta

Kansanedustaja Petri Salon ja allekirjoittaneen kirjoitukset asetettiin veikeästi vierekkäin Kp:n mielipidesivulla 20.9.

Salo kirjoittaa, että vihreä verouudistus on tehty tarkoituksella ja harkiten. Lisäksi vihreän verouudistuksen tavoitteena on kerätä rahaa hyvinvointiyhteiskunnan tarpeisiin ja tehdä se ympäristö-fiksulla tavalla.

Salon kirjoitus toi mieleeni edesmenneen enoni lohduttavat ajatukset, miten sadekesän kuivaheinän laatua korjataan. Hankitaan lehmille vihreät silmälasit, jotta pelloilla moneen kertaan kastuneet ja ruskeiksi kuivuneet heinät olisivat vihreitä ja lehmille mieluisia syödä.  Vihreänsävyinen kuivarehu kohottaisi tuotantolukuja.

Hallituksen myöntämien atomivoimalalupien jälkeen kaikki uusiutuvien polttoaineiden käytön edistämispyrkimykset tökkivät turvetta lukuun ottamatta. Sen sijaan takuutariffin saaneelle, sijoittajien varallisuutta kohentaville tuulivoimaloille etsitään laajennuskeinoja kaavoitushankkein.  Samanaikaisesti todetaan kädet pystyssä, että puun kasvua ja hyötykäyttöä lisäävät Kemeratuet loppuivat monin paikoin jo alkuvuodesta. Kivihiilen päästöihin verrattavan turpeen polton veroetu on ristiriidassa saasteita hillitseväksi tarkoitetun ajatusmallin ja tutkimustulosten kanssa. VTT:n tutkijoita uhataan potkuilla, jos he uskaltavat julkaista tutkimustuloksiaan - edes mielipiteinään. Asiasta tehdyt kantelut eivät johda mihinkään. – Kokemuksemme mukaan laillisuusvalvonta palvelee aina hallintoa.

Tutkijoita painostetaan siksi, että heidän saamansa tulokset poikkeavat Salon edustaman hallituksen energiapoliittisista näkemyksistä. Salo toteaa, että hallituskaudella käyttöönotettu autoveromalli supistaa päästöjä, sillä uusien autojen päästöt ovat supistuneet viidenneksellä.

Vauhdikkailla rikkailla, kuten saatoimme muutama päivä sitten tiedotusvälineistä todeta, on varaa ajaa vähän saastuttavalla autolla - noudattaen määräyksiä. Tällä hallituskaudella köyhyys on lisääntynyt. Köyhemmätkin ajaisivat hienoilla vauhdikkailla autoilla, jos siihen olisi varaa. Käyttömaksu voi silti olla sama kalliimmilla ja halvemmilla autoilla.

Vallanpitäjät kehuvat mielellään elämäämme oikeus- ja hyvinvointivaltiossa. Useissa lehdissä julkaistiin kirjoitukseni EIT:n (Euroopan ihmisoikeus tuomioistuin) Suomelle antamista langettavista päätöksistä. Niiden vuoksi oikeusvaltiolla olisi varaa skarpata. - Pyysin juristeja ja kansanedustajia nostamaan keskusteluihin oikeusolojen tilan. Vaasan hovioikeuden ex-presidentti Erkki Rintala tarttuikin asiaan Hs:n vieraskynäpalstan kirjoituksessaan 6.8. ”Suomi ei istu oikeusvaltioiden eturivissä”. Jakob Söderman jätti Rintalan kirjoitukseen viitaten eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen KK 650/2010 vp. Siihen oikeusministeri Tuija Brax vastasi 31.8. Toivon mahdollisimman monen tutustuvan asiakirjoihin netissä. - Vallanpitäjien kannanottoja joutuu valitettavan usein katsomaan suurennuslasin kanssa.

Alpo Ylitalo

kaupunginvaltuutettu, Ps.

Kokkola

2010-09-25