--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697466 kpl

Kaksijakoinen demarien muodonmuutos

 

Epäonnistuneen hallituspolitiikkansa seurauksena demarit hävisivät eduskuntavaalit. Rökäletappio ja vastuun pakoilu ovat nostaneet kannatusta kohisten. Jokainen meistä tietää, että hallituksen on pakko laittaa kansantalous kuntoon. Demareiden vaalitappio johtui siitä, että he ohjasivat talouspolitiikkaa parhailta vaikutuspaikoilta, mutta väärään suuntaan.  Tappion seurauksena Jutta Urpilainen pudotettiin varapääministerin paikalta riviedustajaksi. Antti Rinne otti valtiovarainministerin salkun, mutta ei kyennyt yhtään parempaan. - Näin lyhyt on kansan poliittinen muisti.

Valtiomieheksi luultu Eero Heinäluoma putosi eduskunnan puhemiehen paikalta lähes Urpilaisen asemaan. Toki hän on valiokunnan puheenjohtajana puhemiesneuvoston jäsen. Muutos valtiopäivämiehestä oppositiopoliitikoksi on syönyt rankasti miehen käytöstä ja se arvostusta.


Persuvihan ylläpito on tärkeämpää kuin valtion velkakierteen katkaisu, hallintobyrokratian karsiminen tai kilpailukyvyn palauttaminen. Kuitenkin pj. Antti Rinteen viimepäivien kannanotot poikkeavat halusta purjehtia lakkoaaltojen harjakuohuissa. Huoli demarien kannatuksen tasosta pysyy sitkeästi yhteiskuntasopimuksen edellä. Puheista ja kirjoituksista ilmenevä laaja  persuviha tuottaa demaritoimittajille tunnekuohuja.

 

Ilmentävätkö Rinteen lieventyneet kannanotot pelkoa joutua hallitusvastuuseen? Palaavatko ajatuksiin edellisen hallituksen talouspolitiikan töppäilyt ja niistä johtuva kilpailukyvyn menetys? Rinne pelkää, että jos hallitus kaatuisi, demareilla olisivat totuuden hetket vastata itse aiheutetun työpaikkakadon seurauksista. Mistä eväät saada vähintään 300 000 uutta työpaikkaa? Tulisivatko lakkokenraalit auttamaan? Puolueen johto ymmärtänee toteutuiko Jutta Urpilaisen ministerikauden alun lupaus hankkia hallituskaudella maahan yli 100 000 uutta työpaikkaa.  Luku piti lähes paikkansa, mutta toteutuman vuoksi sen eteen piti laittaa miinusmerkki.

 

Arhinmäen ja kumppaneiden Stubb-välikysymyskeskustelussa perättiin kansanedustajien arvovallan muremisen syitä ja seurauksia. Muutamia päiviä sitten eduskunnan keskustelu muistutti "mölyapinayhdyskunnan" kommunikointia. Eero Heinäluomakin horjui kuin sarpa virrassa. Se jos mikä riisui miehen yltä hänen puhemiehenä saamansa valtiomiehen olemuksen. Joutuu kysymään kuuluuko joukkoon joku, josta voisi kasvaa arvostetun valtiomiehen/-naisen manttelinkantaja.

 

Todettakoon eduskunnan arvovallasta vielä, että sivistysporvariksi itsensä nimittänyt Ville Niinistö välttelee riskiä joutua arvostetuksi valtiomieheksi. - Luontoa rasittava koijärvikasvattien jälkeläisen levittämä Natura 2000-sairaus, turha talouselämää jarruttava raskas byrokratia ja ympäristöhysteria ovat saastuttaneet laajasti ministeriöitä sekä luontoa ja  kansanedustajien ajatuksia.

 

Hallitustyöskentelyn vastuullisesti ottaneet perussuomalaiset kärsivät kannatuksen menetyksestä, vaikka koko hallitus tekee päätökset. Putkoslaiset ovat jättäneet puolueen, mutta he ajoivat pienet työnantajat ja ammatinharjoittajat Kepuun ja Kokoomukseen. - Onko työmies palkkansa ansainnut?

 

Alpo Ylitalo

Kokkola

2015-12-18

(kijoitettu ennen viimeisintä Gallupia, jossa Demarit sijoittuvat ykkösiksi)