--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707282 kpl

Sunnuntaina kuultua

Kerroin vaalitilaisuudessa Kokkolan Hollihaan koululla kansanedustajien työkokemuksen puutteen olevan vakava ongelma. EU-poliittisen näkemyksen lisäksi puuttuu taitoa asettaa yhteiskunnan tarpeet tärkeysjärjestykseen. Mainosrahalla eduskuntaan pääsevät, kokemattomat vievät osaavien päättäjien paikat. Myös pitkään eduskunnassa olleet ovat vieraantuvat kansan arkitodellisuudesta. He eivät tunnista euroalueen elinkeinoelämään vaikuttavia tekijöitä nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa. - Päättäjien tieto on etääntynyt tulosvaikutteisista kustannusrasitteista.

Steriilin yhteiskunnan nuori menee asfalttia päiväkotiin ja sieltä sileää koulutietä jatkaakseen yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan kautta eduskuntaan päättämään valtiomme raha-asioista. Miten yhteiskunnan arvot ovat järjestyneet nuoren mielessä?  Tuosta joukosta tulee vaatimuksia homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta. Samoin heitä, jotka ovat murheellisia siitä, että satoja miljoonia jääkin käyttämättä päästökauppoihin! Keskustelu vanhusten, nuorten, työttömien tai lapsiperheiden elämän turvaamisesta jää vähemmälle - puhumattakaan oikeusturvaongelmista. Silti kunnioitetaan jokaisen mielipide- ja tapavapautta.

Tässä taloustilanteessa raha riittää vain välttämättömään. Päättäjien näkemykset rahoituskohteiden tärkeysjärjestyksestä ikäryhmien välillä ovat kovin erilaiset. Oikeus takuueläkkeeseen jää käyttämättä, ellei huomaa hakea sitä. Tämä osoittaa, että hallinnolta puuttuu halu auttaa köyhyysrajan alapuolella eläviä. Kela palkkasi kymmenen henkilöä käsittelemään hakemuksia. Tuottamattomat tai tuskaa tuottavat virat ainakin lisääntyivät.

Alpo Ylitalo

kansanedustajaehdokas, Ps.

Pohjanmaan puolesta

2011-03-31