--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:684577 kpl

Työtä vai työväenliikettä?

SAK paikallispj. Petri Partanen ja "työriitasovittelija" Ari Huuki nostattavat taisteluhenkeä siltä varalta, että alle 20 henkeä työllistävästä yrityksestä vaikeaakaan työntekijää ei saisi pois, vaikka koko yritys tuhoutuisi. Työnantajan oikeusturva ei näytä huolestuttavan kumpaakaan. Kysyn Huukilta ovatko laittomat lakot demokratiaa vai sen irvikuva, johon vertaat hallituksen toimia? Kiitän myös Alpo Peltolan puolesta ay-pomo Petri Partasta Kp-kirjoituksensa 9.9. (Terveisiä Ylitalolle Ay-liikkeestä) vuoksi kirjoitukseni saamasta huomiosta.

Partanen kirjoittaa etten ole huomaannut, että tuleviin työtaisteluihin osallistuu myös suurimpia liittoja STTK:sta ja Akavasta. Ts. laaja taisteluhalu laukaista laittomatkin lakot on viritetty, kuten Ahon hallituksen aikanakin. Sehän se on "demokratiaa". Jäikö kirjoituksestani huomiotta kappale: nyt jos koskaan ammattiliitoilta ja demareiden puheenjohtajalta edellytettäisiin malttia?

Olen yli 40 vuotta työnantajana toimineena tutustunut moniin työntekijöihin ja viranhaltijoihin. Asiallisesti työnsä tekevät ansaitsevat palkkansa työnsä tuloksesta. Heistä työnantaja pitää kiinni, sillä he mahdollistavat uusien työpaikkojen synnyn sekä työllisyysasteen nousun.

Häirintä alkaa vasta koeajan jälkeen. Työnantajan kääntyessä "torikokoukset" alkavat. Ylpeillään kavereille, miten työnantajaa "kusetetaan". Nämä kuluttavat tuottavien työn tulosta. AKT:n ylityökielto osoittaa, että näiden työllistämiseksi ollaan valmiita laajaan lakkoaaltoon. - Ammattikoulusta valmistunut tietää oikeutensa, mutta velvoitetietoisuudessa on toivomisen varaa. Tuomioistuin mm. päätti taannoin, ettei pitkään jatkunut työpaikalta näytetty varastaminen riittänyt irtisanomisperusteeksi.

Aiheetta yritykseen kutsuttu "ammattiliittojyrä" vie halun työllistää. On myös kokemusta siitä, kun demarityöntekijä yllytti koko työporukan juoksemaan kerran kuukaudessa työterveyteen virtsakokeisiin. Huomautettuani, hän ei salannut iloaan viitatessaan ammattiliiton uhkaan.

Maksaisitteko Partanen ja Huuki itse työpäivästänne sen palkan toiselle, mitä itse saatte? Onko lausuntoja antava professori, johon SDP:n pj. Rinne viittaa, maksanut häiriköille omista varoistaan palkkaa? Hän pitää faktana, ettei hallituksen esitys parantaisi pienyrittäjän asemaa lisätä työpaikkoja. Uskoessaan riskienhallintaan ja uuden työntekijän antamaan lisätuloon yrittäjä lisää työvoimaa. Siihen ei tarvita enempää mutu- kuin poliittisia professoreitakaan, sillä siitä on työnantajilla faktatietoa. Yritysten kasvuedellytyksiä tulee edistää.

Sosialinen turvaverkko yltää työhaluttomien elämän ylläpitoon, ellei elinkustannuksia nosteta lakokkoillen niin, ettei sotu riitä. Lakkojen kustannukset siirtyvät hintoihin.

Partanen kirjoittaa silti, että ay-liike on aina ihmisen puolella, mutta korostaa valmiutta laajaan lakkoon. Näin asetut toista ihmistä vastaan eli vaikeutat puolustuskyvyttömän pienen työnantajan työllistämismahdollisuuksia. Kirjoitat, että työ on olemassa tai sitä ei ole olemassa. - Työtä on aina, jos sitä kannattaa teettää. Korkeiden tuotantokustannusten vuoksi huipputeollisuus ja tietotaito siirtyvät ilmaiseksi mm. Kommunisti-Kiinaan. Se maksaa teknologiasta saamansa hyödyn kansan työllä ja pienillä kiinteillä kustannuksilla.

Neuvostoliitossa kokeiltiin: ihmiset olivat tekevinään työtä ja valtio oli maksavinaan palkkaa. Mikä on tulos? Sosialismin jäljet näkyvät vielä vuosikymmeniä leivässäkin. Tiedät Petri Partanen, että hallitus pyrkii lisäämään työpaikkoja maailmantalouden kehityksestä riippumatta, mutta sinä pyrit osoittamaan, että viimeisellekin kuuluu ensimmäinen palkinto! - Miten huomioitte presidentti Donald Trumpin vaikutukset Suomen ja maailmantalouteen?

Alpo Ylitalo, Kokkola 2018-09-18