--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701700 kpl

Lyhyt esittely

Olen lähtöisin nelilapsisesta kalastajamaanviljelijäperheestä Himangalta.  Keskikoulun jälkeen menin armeijaan. Sotilasarvoni on vänrikki. Jo oppikouluaikana aloin soittaa. Perustin myöhemmin oman orkesterin. Solisteina olivat usein mm. tunnetut laulajat Laila Kinnunen, Eija Merilä, Juhani Markola, Jukka Kuoppamäki ja Paula Koivuniemi. 60-luvun olin vieraan palveluksessa nahka-asustetehtaassa markkinointitehtävissä - sen jälkeen traktoreita, maansiirtokoneita ja autoja myyvissä yrityksissä.

Vuonna 1969 ryhdyin valmistamaan veneitä. 70-luvun alussa perustin oman yrityksen. Veneillämme on tehty Punaisen Meren merikartta Saudi-Arabian puoleiselta osalta. Valmistamiamme veneitä on Suomen armeijan laivastolla sekä useilla valtion laitoksilla yksityisten lisäksi. 

Ennen armeijaa toimin Kokkolan kaupunginteatterissa iltanäyttelijänä. Harrastus jatkui vielä  armeijan jälkeenkin. Armeijassa minut palkittiin RUK:n kurssin 112 parhaana ampujana, josta sain myös innostuksen kilpailla isopistoolilla. Himangan Urheilijoiden tanssi- ja huvitoiminnan pyörittäminen oli vastuullani kymmenkunta vuotta urheiluseuran hallin avajaisista lähtien. 
Räikeitä vääryyksiä kokeneena 1980-luvun puolivälin tienoilla perustin oikeustaistelijoiden ryhmän. Siitä muotoutui myöhemmin Kansalaisen Oikeusturva ry. Käynnistämäni oikeuksien perääminen ja puolustaminen jatkuu aktiivisesti edelleenkin ja on synnyttänyt jatkossa useita samankaltaisia yhdistyksiä ja vaatimuksia sekä halua vaikuttaa näissä asioissa eri puolille maatamme. 
Aloin harrastaa ensimmäisenä Keski-Pohjanmaalla vetouistelua. Kilpailuissakin tuli menestystä ja saavutimme mm. Tähtienkisan voiton Kolimajärvellä v. 1989. Mukana oli n. 270 venekuntaa. Paljon kansaa keränneitä tähtienkisoja arvostettiin tuohon aikaan nykyisen SM-kilpailun tasoisina. 
Koko aikuisiän olen ollut ahkera mielipidekirjoittaja. Satoja kirjoituksiani on julkaistu lehdissä eri puolilla Suomea. 

Perheeseeni kuuluu ekonomivaimon lisäksi kaksi kaupalliselle alalle opiskellutta tytärtä, joilla molemmilla on jo omat perheensä. – Siitäpä johtuukin, että en ole yksinkertainen isoisä! 

Uskon, että viimeistään lastenlapsemme auttavat meitä ymmärtämään, kuinka tärkeää on huolehtia maamme kehityksestä niin, että he saisivat jatkaa demokraattisesti ja oikeudenmukaisesti hallitussa, puhtaassa maassa.