--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707272 kpl

Politiikan uskottavuus


Kevään kuntavaaleissa vain 58.8 % käytti äänioikeuttaan. Valinnat tehdään pääasiassa puolueiden ehdolle asettamista ehdokkaista. Olen itsekin joutunut pohtimaan, kenellä olisi mahdollisuus päästä valtuustoon. Toisin kuin eduskuntavaaleissa, puolueilla on vaikeuksia löytää riittävästi ehdokkaita. Molemmissa vaaleissa oma juttunsa on valituksi tulleiden soveltuvuus ja pätevyys tehtäväänsä.


Vaikka kaikissa hallintoelimissä on yleensä kykenevää joukkoa, silti valtuustoihin kuten eduskuntaankin pitäisi löytää pätevää joukkoa. Usein ongelmia syntyy varsinkin, kun kuntavaaleissa moni osaava ei ole käytettävissä.


Ongelmia syntyy myös siksi, että puolueiden sisällä jyllää voimia, joille osaamisella ei ole merkitystä, vaan etusijalla ovat oma näkyvyys ja alistuvat joo-miehet. Kuntien enempää kuin äänestäneidenkään etu ei ole sama kuin "sortteeraajien" etu ja pyrkimykset. Eduskunnan ja hallituksen tasolla asti toimii juuri "peluri"politiikkoja. Hämmentävintä on kuitenkin, että pari kolme henkilöä saattaa sotkea koko puolueen toiminnan, kuten perussuomalaisille kävi. Sotkeneita palkitaan mm. neuvosten arvonimillä, joita saajat voivat käyttää väärin.


Perussuomalaisissa välien kärjistyminen ja puolueen hajoaminen oli tulosta ylimielisyydestä vaalitulosta kohtaan. Muutaman sortteeraajan mielestä kansa äänesti väärin, kun "satrapit" eivät saaneet tahtoaan läpi. Arvonimellä ja asemalla mitätöitiin satojentuhansien äänestäneiden toiveet ja usko poliittiseen päätöksentekoon. - Työstä aiheutuva liike ei ole työväenliikettä. Hakiko ammattiliittoideologia tukea sisulaisilta ja mamu-vastaisilta?


PS-puolueen sisällä on saanut toimia vastakkaisia etuja ajavia aktiiveja, mutta kumpikaan taho ei kanna huolta maan taloudesta eikä äänestäjien hyvinvoinnista. Työpaikat ja hallinnon käytettävissä oleva raha takaavat kansan hyvinvoinnin. Ammattiliitot ajavat työssäkäyvien etuja, mutteivät kanna huolta työpaikkojen säilymisestä eikä työttömistä. Poliitikon puheen sisällön merkitys on pienempi kuin se, kuka saa puhua. Puheenvuoro määräytyy vaalituloksen mukaan.


Soini kommentoi vaalitappiotaan sanoen, että emme anna punavihreiden pilata Suomea. - Kysymys on laajempi kuin Jussi Halla-ahon vihreys tai Putkosen julistus: olemme vasemmisto-puolue.


Käydessämme tuulimyllykauden alussa Pirkko Mattilan ja Matti Putkosen kanssa Suomen sahanomistajien yhdistyksessä sahureita huolestutti oheistuotteiden huono hintataso ja kilpailukyky. Kerroin käsityksenäni öljyn hinnannousun parantavan kysyntää ja hintaa. Siihen Putkonen jatkoi kiivastuneena, että jos hän vielä kerran kuulee tuollaista, hän vetää liikkuvat taakse. - Järkyttävää puhetta, jos aiomme supistaa tuontia ja lisätä kotimaisten hyödykkeiden, kuten puun käyttöä ja työllisyyttä - myös CHP-energiatuotannossa. Mihin ministeriksi nousseen mielenkiinto hävisi?

Soinin oikeisto- ja Putkosen vasemmistopuolue ei toiminut. - Eino Poutiainen kysyi aikanaan miehen kotipaikkaa. Tämä vastasi olevansa Turun ja Porin läänistä. Siihen Poutiainen jatkoi, että sehän on "mahtotonta" olla samaan aikaan kotoisin "kahtesta" läänistä: Turun ja Porin läänistä.


Alpo Ylitalo

Kokkola

2017-07-27