--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701705 kpl

Vihreys syö kansalta palveluja

Hallintomme on höynähtänyt 80-luvulta saakka järjenvastaiseen vihreyteen. Äänten menettämisen pelossa yksikään puolue ei ole uskaltanut vastustaa vihreitä, jottei leimautuisi antivihreäksi. Vihreydestä on tullut verotusperuste, joka ajaa teollisuutta pois maasta ja lisää työttömyyttä. - Remonttiin joutunut jätevedenkäsittelyasetus sietäisi ajatella vieläkin uusiksi.

Viisitoista vuotta kestäneen Himangan Pohjanpään jakokunnan puheenjohtajakautenani valmistui yli kolmensadan tontin rantakaava. Natura 2000-ohjelma vei maanomistajilta noin sata tonttia. Rakennusoikeuden menetyksistä maksettiin nimellinen korvaus. Ymmärrämmehän toki, että tonttien vähentyessä hinnat nousevat. Holkerin hallituksen aloittama rantojensuojeluohjelma huipentui todella kalliiseen Lipposen hallituksen toteuttamaan Natura 2000-ohjelmaan.

Haluamme myös säilyttää ympäristömme siistinä ja elinvoimaisena. Mutta luonnonsuojelukohtei-den valinnoissa perusteet eivät lähde luonnon, vaan usein hallinnon rahastustarpeista ja yksityisomaisuuden riistämisestä yhteisöille. Suojelukohteille ohjatun massaturismin tuotoin ”työllistetään” kovapalkkaista seremoniaväkeä.

Ympäristöministeriöstä on tullut yksityistä omistusoikeutta rajoittava hallinnonala. Sen kustannukset vaikeuttavat sosiaali-, terveyden- ja vanhustenhuollon, eläkeläisten, työttömien ja nuorten lapsiperheiden sekä monien muiden palvelujen rahoittamista. Ihmisarvot ja ötökät menivät vanhoilla puolueilla sekaisin. Luonnonsuojelu syrjäytti ihmisen tarpeet. - Maapallollamme on ollut kylmiä ja lämpimiä kausia. Tiedeyhteisö povaa uuden jääkauden alkavan noin 20 000 vuoden kuluttua ja päättyvän noin 65 000 vuoden kuluttua. Viime syksynä Rovaniemelle kokoontuneet metsäammattilaiset kertoivat, että puun lustoista voidaan selvittää lämpötilan kausivaihtelut vuosituhansia.

Natura 2000-ohjelmaan olisi riittänyt Suomen pinta-alasta 2-3 %, mutta siihen pantiin lähes 16 %. Alueita lisätään edelleenkin. Vielä 1960-luvulla Rahjan saaristo oli noin tuhannen kotieläimen kesälaidun. Alueesta tuli luonnonsuojeluohjelmien myötä arvokasta maankohoamisaluetta, josta alkoi löytyä uhanalaisia kasveja ja eläimiä. Sen vuoksi saaristo piti suojella ja ennallistaa. Sen kummemmin kuulemismenettelyn aikana kuin ei jälkeenkään maanomistajille kerrottu esiintymispaikoista, jotteivät nämä hävittäisi uhanalaisia.

Toistaiseksi ei ole kerrottu mille vuosituhannelle ennallistaminen tehdään. Kotieläimistä kuten kalastajistakin tuli uhanalaisia ja molemmat loppuivat.  Ennennäkemättömän runsaan, uhanalaiseksi luokitellun norppakannan ja sen jatkuvan kasvun vuoksi harrastuskalastuskin on loppunut lähes kokonaan. Nyt kun saaristo on Natura 2000-suojelukohde, sinne on keksitty runsaasti lisää uhanalaisia eläin- ja kasvilajeja. Lammaskatraat ovat olleet jo useampana kesänä ”suojelemassa”  lajistoa. Vasta viime kesänä maaomistajille uskallettiin näyttää uhanalaisiksi väitettyjen kasvien esiintymispaikkoja. 

Alpo Ylitalo

Kokkola 2011-02-15