--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697537 kpl

Totuuden kahdet kasvot

Supon ja harmaaksi jäänevän valtiovallan rusikoima Alpo Rusi ei käpertynyt kuoreensa, vaan teki dokumentin kohtalostaan kansan kauhisteltavaksi. Uhrin asemallaan hän todistaa, miksi poliisiinkaan ei voi sokeasti luottaa. Hänen työurallaan keräämänsä vaikutusvalta ja voima riittänevät maineen puhdistamiseen.

Dokumentti nimeää salattuja politiikan johtonimiä, joita mieluummin suojellaan kuin syytetään, jottei Suomen oikeusvaltioimago romutu. Siitä huolimatta poliisin, tuomioistuimen tai jonkin muun ”virkavaltaa” käyttävän instituution uhriksi joutuneen korvissa oikeusvaltio kuulostaa naurettavalta. Vaalirahoituksesta rikosepäilyn kohteeksi joutunut lainsäätäjä syyttää epäselvää ja huonoa lakia.  - Miten uhriksi joutunut ”tavis” puhdistaa maineensa? 

Vaikka uhri, ”hallintoalamainen” saavuttaisi uuvuttavien taistelujen kautta oikeutensa, hänen maineensa puhdistaminen on mahdotonta ilman median myötävaikutusta. Uhri joutuu toteamaan, ettei media ole yhtä innokas puhdistamaan kuin sotkemaan mainetta. – Muutamin poikkeuksin vallanpitäjät nauttivat vahtikoiran suojelua. Esimerkiksi jättäessään ”taviksen” vastineen julkaisematta media toimii tuomarina ja valitsee voimaan jäävän totuuden.  Samalla se voi lyödä lyötyä ja nauttia ”arvostetun taustavaikuttajan kiitollista arvostusta”. Vallankäytön seurauksena syntynyt totuus saa toiset kasvot.  Se herättääkin kysymyksen: antaako virkavääryyden puolustus mediavaltaa käyttävälle tyydytyksen tunnetta?

Ns. Tiitisen listojen salaamispäätös suojeli korkeassa poliittisessa - tai virka-asemassa olleita DDR:ssä toimineen Stasin yhteistyökumppaneita Suomessa. Luottamuspulan välttämiseksi kansalle ei kerrottu valtiomiesten henkilöllisyyttä. Vähäteltyään salauksen merkitystä eduskunnan pääsihteeri Supon ex-päällikkö Seppo Tiitinen sai nimikkolistansa. Korkein hallinto-oikeus päättänee keväällä julkistetaanko listat vai ei. Asettaisiko KHO kansalaiset eriarvoiseen asemaan ja suojelisiko toisia samoin konstein, kuin toisia syytetään ja jopa tuomitaan?

Tavallisen tallaajan puolesta puhuvien vallanpuute vie mahdollisuudet saada oikeutta Alpo Rusin käyttämin keinoin. Puolensa valinnut media ei tule avuksi. Tulevatko sen edustajat ajatelleeksi, että vääryyden uhrina leimattu ihminen kärsii koko elämänsä – yksin?

Alpo Rusin dokumentin ohjaaja kertoi ykkösen aamutelevisiossa, että ainakin parikymmentä henkilöä, jotka liittyivät tavalla tai toisella Rusin juttuun, kieltäytyi esiintymästä dokumentissa. Niinpä Rusi arvioikin Pressiklubissa, että Holkerin hallitus olisi kaatunut, jos Tiitisen listan nimet olisi julkaistu. - Kieltäytyminen osoittaa, miten puhdas on vallankäyttäjien omatunto.

STT uutisoi 5.12.2008, että ennen eläkkeelle siirtymistään hyllytettynä ollut Supon entinen johtaja Seppo Nevala on kuollut 61-vuotiaana.  Vuoden sisällä kuoli oman käden kautta ainakin kolme poliisijohtajaa. Nevalan kuolinsyystä liikkuu monia huhuja.

Alpo Ylitalo

Kokkola 2010-02-07